ЈАСМИНИНЕ КОМШИЈЕ ОТКРИВАЈУ: Шта се дешавало након убиства жене у Баричу

Ј. Д. Љ. - А. Д.

24. 09. 2020. у 21:00

БЕЖИВОТНО тело Јасмине П. (46) пронађено је јуче, у раним јутарњим сатима, у кући код Обреновца, где је живела.

ЈАСМИНИНЕ КОМШИЈЕ ОТКРИВАЈУ: Шта се дешавало након убиства жене у Баричу

Фото: Фејсбук

Њу је, по сопственом признању, са више убода ножем, усмртио њен партнер Радован Раша Ранисављевић (58), из Коцељеве, који је касније покушао да се убије скоком са шабачког моста у реку Саву.

Сви детаљи свирепог убиства нису још познати. Међутим, оно што је и сам Радован признао полицији је да је он, прекјуче, у касним поподневним сатима, дошао код љубавнице и покушао да уђе у кућу. Међутим, Јасмина му то, наводно, није дозволила. Дошло је до свађе и Радован се револтиран одлучио на најгоре, да пресуди својој вољеној, а потом себи.

Радован је сачекао да све утихне и током ноћи је дошао до куће у Београдској улици у Баричу, у којој је била Јасмина, која је, како се верује, већ спавала. Попео се на мердевине, разбио прозор на соби, ушао унутра и избо је више пута ножем. Потом се, незванично, опрао од крви и изашао. Закључао је улазна врата, а кључ од Јасминине куће, мердевине и нож којим је починио злочин, бацио је успут.

Након тога, Радован је сео у свој аутомобил и њиме се одвезао ка Шапцу, где је покушао да се убије. У томе га је, међутим, спречила патрола МУП, којој се предао и признао шта је урадио, након чега је ухапшен и предат београдској полицији. Неколико сати касније, у кућу у Баричу ушла је полиција и тамо затекла Јасмину. Позвана је Хитна помоћ, али за њу је, нажалост, било исувише касно.

Полиција је са надлежним истражним органима обавила увиђај, узети су отисци, ДНК и други материјални и остали докази који треба да помогну у расветљавању овог злочина.

Мештани Барича кажу да слабо познају Јасмину и да она, иако се прича да је дуже време боравила овде, чак и са породицом, није виђана често ни на улици, у продавници, а камоли у комшилуку.

- Знамо је из виђења - каже једна од комшиница. - Слабо је комуницирала са нама. Деловала је фино, културно, мирно. Чула сам да се недавно развела, као и да има сина од 25 и ћерку од 17 година.

Фото: Принтскрин

Како сазнајемо, кућа у којој је Јасмина боравила припада њеним рођацима. Она се у њу доселила и наводно је планирала и да је реновира. Радила је као сервирка или куварица у Клиничком центру Србије.

- Чули смо да је она пореклом из Свилеуве у околини Коцељеве, одакле је и тај човек са којим се виђала. Наводно, била је љубав међу њима, али и велика мушка љубомора. Ко ће га знати шта се ту све догађало? Ето, она се развела, а он није... Можда је то разлог?!

Радован Ранисављевић познат је као угледан човек и дугогодишњи начелник Одељења за општу управу у Коцељеви, па је вест о његовом хапшењу због убиства љубавнице у Баричу одјекнула попут грома.

- Затечени смо вестима - кажу у локалној управи у Коцељеви. - Ранисављевић је вредан и стручан, пожртвован на послу и међу сарадницима. Преиспитујемо се међу собом, шта је то могло да се догоди да овако одреагује? Добро га познајемо и можемо једино да га хвалимо као човека, колегу и пријатеља.

Радован има супругу, двоје деце и троје унучића, па у његовом месту само одмахују главом у неверици. Родом из истог села је и убијена Јасмина, али она се из овог краја, тврде мештани, из Драгиње преселила у Барич пре више од 15 година, и тамо је живела са супругом и двоје деце.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)