УЖАС У НИШУ: У стану девојке избоден Ненад Митровић - детаљи са суђења за покушај убиства

Д. АЛИХОЏИЋ

24. 09. 2020. у 10:52

КОМПЛИКОВАНИ љубавни односи, алкохол и дрога умало нису коштали живота Ненада Митровића из Београда за чији живот су се борили нишки лекари након што га је, 24. фебруара ове године, у стану своје девојке Александре Попић Лазић у Нишу ножем избо Ивица Микић (33).

УЖАС У НИШУ: У стану девојке избоден Ненад Митровић - детаљи са суђења за покушај убиства

Фото архива

Оптуженом Микићу јуче је пред Вишим судом у Нишу почело суђење, а уколико буде оглашен кривим, прети му казна од пет до 15 година затвора.

Сведочење своје девојке Александре оптужени Ивица оценио је као издају, јер је он наводно само хтео да је заштити од Ненада, са којим је она била у вези неколико година. Он се бранио да му се Александра жалила да је Ненад малтретира и да би хтела да га избаци из стана, али да нема новца да му купи карту до Београда. Микић каже да се понудио да им он обезбеди 2.000 динара за карту и да је зато тог 24. фебруара, са другом Миланом, отишао до Александриног стана.

- Почео је да ме вређа и псује "мајку циганску", а затим и да ме удара. Уплашио сам се за свој живот и у одбрани извадио нож, који увек носим са собом, јер ми служи да сечем саламу за доручак. Нисам хтео да га повредим, а камоли да га убијем и ја се сада извињавам што сам то урадио. Био сам пијан и дрогиран, тако да нисам рационално размишљао - казао је Микић, који је на почетку суђења негирао наводе оптужнице да је након убода ножем шутирао Ненада кад је пао.

КО ЈЕ ВАРАО У ЉУБАВНОМ ТРОУГЛУ?

ИАКО судију Мирка Драшковића нису занимали интимни детаљи овог љубавног троугла, већ само чињенице које су довеле до покушаја убиства, током рочишта варнице су севале управо због тога што је Ивица тврдио да је са Александром био у озбиљној вези, док су Александра и Ненад имали другачије виђење.

- Она ме је само варала с њим и то неколико пута, али није била у вези с њим - сведочио је Ненад који је одустао да кривично гони Микића.

Повреде које је Митровић задобио оцењене су као опасне по живот, па се Микићу суди због покушаја убиства.

Александра је рекла да она од Ивице није тражила помоћ да се ослободи Ненада. Признала је да јој у вези са Београђанином нису цветале руже и да је хтела да прекине да се са њим забаввља. Није умела да објасни у каквој је тачно вези била са Ивицом, али јој је задрхтао глас када се у судници нашла између двојице љубавника, једног на оптуженичкој, а другог на клупи за сведоке.

- Нисам могла ни да претпоставим да ће обојица тако реаговати и да ће Ивица потегнути нож. У једном тренутку нашла сам се између њих, ризикујући да и сама будем повређена - казала је Александра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЈЕДРИЛИЦОМ ПРЕВОЗИЛИ КОКАИН: Како је на Канарским острвима пала група која је сарађивала са шкаљарцима