ПОСЛЕ РАСПИСИВАЊА ПОТЕРНИЦЕ: Осумњичени за убиство Страхиње Стојановића није у БиХ?

Е. В. Н.

22. 09. 2020. у 22:00

МИЛИВОЈ Л. (50), из Градишке, који је осумњичен за убиство Страхиње Стојановића у Београду, тренутно се не налази у Градишци и полиција нема информације о његовом кретању - потврђено је "Новостима" у МУП Републике Српске.

ПОСЛЕ РАСПИСИВАЊА ПОТЕРНИЦЕ:  Осумњичени за убиство Страхиње Стојановића није у БиХ?

Фото З. Јовановић

- Према доступним подацима, он се уопште не налази на територији Босне и Херцеговине - каже добро обавештени извор близак полицији.

Виши суд у Београду расписао је међународну потерницу за Миливојем Л. и одредио му притвор у који ће бити спороведен чим буде ухапшен. МУП Србије саопштио је да је он идентификован као извршилац кривичног дела на основу до сада прикупљених доказа.

Фото Фејсбук

Страхиња Стојановић

Иако га истражни органи Републике Српске доводе у везу са више кривичних дела, Миливој Л., како сазнајемо, у досијеу има само једну правоснажну пресуду.

Основни суд у Градишци осудио га је на новчану казну од 2.000 конвертибилних марака због наношења телесних повреда Милану Вујичићу званом Вујка у марту 2014. Реч је о "жестоком момку", који је убијен у сачекуши октобра 2015. када је погођен с два хица.

Полиција га је испитивала у вези с тим убиством, али није имао статус осумњиченог.

МЕКТИЋ: АКО ЈЕ КРИВ ОДГОВАРАЋЕ

У ЈАВНОСТИ се појавила фотографија Миливоја Л. са некадашњим министром безбедности БиХ Драганом Мектићем, који је поводом тога на "Твитеру" написао:

- Ако је крив одговараће. Момка знам из ратних дана и док је био у МУП РС. Од после рата видео сам га два-три пута.

Мислим да је слика настала у једном кафићу у Прњавору, али са мном су се сликале хиљаде људи. Знам чији је ово спин из Бањалуке. Али полагаће они рачуне.

Довођен је у везу и са другим кривичним делима, али ни за једно није оптужен. Оперативни подаци МУП РС указују да је екипа Миливоја Л. често излазила у сусрет разним криминалцима по питању логистике у извршењу кривичних дела, али и њиховом скривању, илегалном пребацивању преко Саве у Хрватску и слично. Полиција покушава да утврди да ли су, после убиства Славише Ћулума у мају ове године, пружили помоћ извршиоцима тог кривичог дела, које се још налази у фази истраге и није до краја расветљено.

 Миливој Л., Фото: Принтскрин

За становнике Градишке довођење Миливоја Л. у везу са злочином у Београду је велико изненађење, јер у јавности није био склон ексцесима. Познају га као угоститеља и власника популарних кафића на кеју у Градишци. У овај погранични град дошао је из Хрватске и наводно је имао богато ратно искуство. Хапшен је у децембру 2019. након што је на друштвеним мрежама освануо снимак како хода улицама Градишке и пуца у ваздух из два пиштоља. После расписивања потернице за њим, сам се предао полицији, али је убрзо пуштен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)