ИСПОВЕСТ РОДИТЕЉА ПРЕМИНУЛЕ БЕБЕ У ВРШЦУ: Мајка јецајући од бола испричала шта се дешавало

Ј. Ј. БАЉАК

22. 09. 2020. у 07:40

ПРОБУДИО се око два сата ујутру због грчева. Одмах сам га подојила и ставила га да спава између мене и супруга, да бих га умирила.

ИСПОВЕСТ РОДИТЕЉА ПРЕМИНУЛЕ БЕБЕ У ВРШЦУ: Мајка јецајући од бола испричала шта се дешавало

Фото приватна архива

И ја сам заспала, али када сам у шест ујутру устала да мужу скувам кафу пре одласка на посао, приметила сам да мој Спаса, мој син првенац, не дише.

Овако, јецајући од бола, објашњава малолетна Сара Салкановић (17) из села Загајица, код Вршца, шта се десило у ноћи између суботе и недеље, када се њен једномесечни син, највероватније, угушио док је сисао.

- Одмах смо звали Хитну помоћ. Покушали су да га оживе, али уместо утехе, само су ми рекли да примим њихово саучешће - наставља испрекиданим гласом, док мази малени бели ковчег. - А толико сам бринула о њему. Трудила сам се да буде здраво и срећно дете, а сада га нема.

Због ове трагедије, Сара и њен 11 година старији супруг Савица Грујин (28), сеоски пастир, саслушани су истог дана у полицијској станици у Вршцу, а одмах је урађена и обдукција беживотног тела бебе, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Панчеву. Званични резултати још нису стигли, али се претпоставља да је реч о несрећном случају, јер нису пронађени трагови насиља.

Одобрење

- Сара и Савица се много воле и били су пресрећни када су добили Спасу. Због своје љубави често су имали проблема са социјалним радницима, јер је она живела у Дому за децу без родитељског старања у Белој Цркви, одакле је бежала само да би била са њим. Тек када је остала трудна, добила је њихово одобрење да се уда, јер је малолетна. То је било пре два месеца - каже Савичина рођена сестра Божица, која живи са њима у истој кући у Улици ЈНА.

Неутешни родитељи јуче су на сеоском гробљу сахранили свог првенца, без присуства попа, јер беба није била крштена.

- Планирали смо да га крстимо следећег месеца, а уместо тога сада му организујемо спровод - неутешно одмахује главом отац Савица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

КО ЈЕ ТЕЛОХРАНИТЕЉ МАКСИМ? Сенка Зеленског - од оптужби због везе с моћним олигархом, до шефа Службе безбедности