СТРАХИЊА ЈЕ БИО УЗНЕМИРЕН, АЛИ СЕ НИЈЕ ПЛАШИО: Колумбијки забрањено да напусти Србију, ево шта је причала на саслушању

Новости онлине

19. 09. 2020. у 21:23

КОЛУМБИЈКА Соња Суарез Гомез (45), девојка убијеног Страхиње Стојановића (30), поново се јуче огласила на свом Инстаграм налогу и објавила познату дечју песму "Бејби шарк" (Беба ајкула) и уз то поставила њихову заједничку слику са летовања.

СТРАХИЊА ЈЕ БИО УЗНЕМИРЕН, АЛИ СЕ НИЈЕ ПЛАШИО: Колумбијки забрањено да напусти Србију, ево шта је причала на саслушању

Фото: Инстаграм

Она је у четвртак на саслушању изјавила да се Страхиња није бавио криминалом и да је био власник ауто-плаца. Навела је да ју је много погодило када су медији почели да га повезују с убиством адвоката Мише Огњановића, који је ликвидиран у јулу 2018. године, наводи Ало.

- Више пута ми је рекао да нема никакве везе са убиством Мише Огњановића. Упознала сам га прошле године на једној журки у Мадриду, у Шпанији. Био је веома љубазан, прави џентлмен, брзо смо започели љубавну везу. Сећам се да смо били заједно у Француској када је на српским порталима прочитао да га повезују са убиством адвоката Огњановића. Тада ми је испричао и да је само две недеље после убиства адвоката пуким чудом преживео експлозију бомбе. Био је веома узнемирен док ми је то причао. Рекао ми је да му је тек касније постало јасно зашто је неко хтео да га дигне у ваздух, али да нема никакве везе с убиством тог адвоката. Само добро памтим да ми је Страхиња умро на рукама. То је нешто што никада нећу заборавити - рекла је Колумбијка код тужиоца.

Њој је још забрањен излазак из Србије.

Фото: Принтскрин Инстаграм

Стојановић иза себе има бурну криминалу историју, а прошле године је "за длаку" и само пуком срећом избегао смрт, због чега је на неко време отишао из Србије. Његов досије је дебео и сумњичи се и да је био умешан у убиство познатог београдског адвоката Драгослава Мише Огњановића које се догодило 28. јула 2018. године. Огњановић је иначе био адвокат Луке Бојовића, вође земунског клана.

Само две недеље након убиства Огњановића у хаустору зграде у којој је живео, и које се одиграло пред његовим сином, Стојановић је нападнут први пут.

Наиме, непознати нападач тада је испод Стојановићевог БМW поставио бомбу, али је он избегао смрт "за длаку" јер је у последњем тренутку пред експлозију изашао из возила. У експлозији је међутим тешко била повређена његова тадашња девојка, мисица Олац Билбао Гонзалес (22).

Након овог покушаја ликвидације почело је да се сумња да су ова два случаја повезана, будући да је Огњановић у месецима пре смрти рекао сумња да га Стојановић са још једним мушкарцем месецима прати.

Да су Огњановић и Стојановић били повезани говори и то што се на суђењима за убиство Николе Бојовића, рођеног брата Луке Бојовића, у својству сведока појавиљивао управо Страхиња Стојановић.

Постојале су сумње и да је Стојановић био близак са члановима клана Слободана Шарановића, иначе крвног непријатеља Луке Бојовића. Те истражитељи не искључују могућност да је неко из Бојовићевог клана одлучио да се освети.

Међутим, према другим изворима, он се у задње време није плашио освете и слободно се кретао.

Стојановић је убијен 13. септембра у Новом Београду, када је експлодирао џип под који му је постављен разоран експлозив.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)