ГРБОВИЋА СУ ОКРУЖИЛИ И УДАРАЛИ: Шта је све рекао сведок у наставку суђења за убиство испред клуба "Нана"

С. Ј. М.

16. 09. 2020. у 18:18

НА суђењу Недељку Грбовићу оптуженом за убиство Александра Савковића и рањавање Адија Исеновића испред клуба "Нана" пре три године јуче је у Вишем суду у Београду сведочио конобар Првослав Копривица.

ГРБОВИЋА СУ ОКРУЖИЛИ И УДАРАЛИ: Шта је све рекао сведок у наставку суђења за убиство испред клуба Нана

Klub "Nana" ispred kog se dogodio zločin /Uhapšeni Nedeljko Grbović - Arhiva Novosti

Он је испричао да је са улазних врата клуба видео тучу у којој је учествовало више од десет људи, да су се јурили и да се није знало ко кога бије. Видео је Стевана Дукића члана обезбеђења клуба и оптуженог за учествовање у тучи, како лежи на бетону.

- Грбовић је пришао да смирује, када га је тај Исеновић који је био изразито мршав и средње висине почео ударати песницама по леђима - казао је Копривица. - Око Грбовића је био и Савковић и још два, три момка који су га окружили псовали и ударали, а он се бранио рукама. Тај Исеновић се залетео на њега, а Грбовић је нешто подигао, зачуо се пуцањ и ја сам побегао у клуб.

Копривица је казао да је после мање од минута опет изашао на улазна врата и видео Савковића и још два момка како иду ка Грбовићу и псују га и како је Савковић левом руком подигао кошуљу код појаса:

- Мислили смо да има пиштољ и поново побегли унутра и онда се зачуо пуцањ. Кад сам изашао видео сам да Савковић лежи, а Грбовић стоји поред. Рекао ми је зовите Хитну и сео у ауто и отишао.

АФЕКТИ ПРИЛИКОМ сведочења судски вештак Бојана Кецман је казала да је приликом тог догађаја Грбовићева способност управљања поступцима била смањена, али не битно и да је постојала повишена емоционална напетост. У допуњеном налазу с обзиром да је Грбовић касније изменио одбрану и детаљније испричао шта се дешавало, вештак је казала да је дошло до развоја афекта гнева средњег интензитета. Стручни саветник одбране Милутин Ненадовић тврдио је да је Грбовић био у афекту страха високог интензитета.

Овај сведок је казао и да је раније Савковић правио проблеме, јер је неколико пута хтео са пиштољем да уђе у клуб "Нана":

- Десетак дана пре убиства је правио проблеме унутра па су га избацили, након чега се вратио са хеклером и питао: "Имам ли ја неки проблем са вама?" Грбовић му је отео тај хеклер, а Савковић се после смирио. Грбовића је са њим био у добрим односима, два дана пре убиства возио је Савковића кући својим колима, јер је овај би пијан.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)