ЗБОГ ПРЕВАРЕ ИЗА РЕШЕТАКА: У Чачку хапшена двојица Пријепољчана

В. И.

16. 09. 2020. у 15:25

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова у Чачку ухапсили су М. Т. (47) и А. Т. (43) из Пријепоља, због постојања основа сумње да су извршили кривична дела превара у обављању привредне делатности и оштећење поверилаца.

ЗБОГ ПРЕВАРЕ ИЗА РЕШЕТАКА: У Чачку хапшена двојица Пријепољчана

Фото Depositphotos

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужиоцу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву.

М. Т. се сумњичи да је као фактички власник предузетничке радње из Пријепоља, у којој је одговорно лице А. Т, набавио дизел гориво од једног предузећа из Чачка, као и да им је за испоручене деривате исплатио само део уговорене суме. Такође, за М. Т. постоји сумња да је са једним предузећем из Нове Вароши уговорио превоз робе, а да им притом у потпуности није исплатио износ за ту услугу.  М. Т. и А. Т. су, како се сумња, да би избегли плаћање овим предузећима продали имовину радње, а радњу затворили.

На овај начин они су предузеће из Чачка оштетили за више од 2,6 милиона динара, а предузеће из Нове Вароши за више од 450.000 динара и себи прибавили противправну имовинску корист у овом износу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)