БОМБУ "ПОСТАВИЛИ" СТАРИ ДУГОВИ? Полиција узела снимке са камера - у овом правцу иде истрага

З.У.

14. 09. 2020. у 22:00

ИСТРАГА бруталне ликвидације Земунца Страхиње Стојановића (30), прекјуче усред бела дана у Новом Београду, усмерена је ка његовим пословима са оне стране закона и сукобу са супарничким криминалним групама са нарко-тржишта.

БОМБУ ПОСТАВИЛИ СТАРИ ДУГОВИ? Полиција узела снимке са камера - у овом правцу иде истрага

Фото Инстаграм

Полиција је и јуче испитивала његове другове, али и људе са којима је, према оперативним сазнањима, Стојановић одраније био у сукобу.

На његов џип "БМВ икс 5" подметнут је пластични експлозив (Ц4), а детонација је изазвана даљински, највероватније позивом са мобилног на мобилни телефон, прикачен уз "паклену направу". Организатори Стојановићевог смакнућа детаљно су проучавали кретање овог младића, а у томе им је несвесно помогла и жена од које се није одвајао последњих шест месеци - Колумбијка Соња Суарез Гомез (45).

Она је лакше повређена у експлозији џипа, а протеклих неколико недеља по друштвеним мрежама качила је заједничке фотографије, уз опис локације на којој су снимљене.

- Експлозив је поставио неко ко је стручан, а детонација је била усмерена тачно на возача - наводи наш саговорник из истраге. - Сада се истражује тачно кретање Стојановића, како би се утврдило када је и где могла да буде постављена направа. Прегледаће се сва та места, посебно ако су нека покривена камерама и видео-надзором.

У току је вештачење остатака експлозива, као и џипа. Полиција је током дана, у потрази за доказима, са неколико објеката у близини места ликвидације узела снимке с камера. Инспектори покушавају да утврде да ли су егзекутори пратили младића и из кола активирали експлозив, или је реч чак о неком ко је ишао пешке или стајао на оближњој аутобуској станици.

Стојановића су многи држали на нишану, али се још не зна ко је тачно "повукао ороз". Одраније је био у сукобу са неколико земунских група које се баве растурањем наркотика. Сумњало се да је једна од њих послала егзекуторе августа 2018. када му је, такође, подметнут експлозив испод аутомобила. Тада је прошао неповређен, спасло га је то што је заборавио мобилни телефон у стану.

Фото З. Јовановић

У експлозији је тада била повређена његова девојка, шпанска мисица, која га је чекала на сувозачком месту. Причало се и писало да ге јуре и "шкаљарци", као блиски сарадници Луке Бојовића и Филипа Кораћа, јер је био близак са Милошем Делибашићем, њиховим "непријатељем".

Помињао се и као неко је учествовао у убиству познатог београдског адвоката Драгослава Мише Огњановића, Бојовићевог и Кораћевог правног заступника, али против њега за тај злочин никада није била написана кривична пријава.

Страхиња Стојановић биће сахрањен сутра на Новом бежанијском гробљу у Београду.

КОЛУМБИЈКА НА КУЋНОМ ЛЕЧЕЊУ

Колумбијка Соња Суарез Гомез, која је била у џипу са Стојановићем када се догодила експлозија, пуштена је на кућно лечење.

- После неопходне дијагностике није било потребно да остаје на болничком лечењу, па је пуштена кући - навели су из Ургентног центра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)