МАЈКУ УБИО У КУЋИ, А СЕБЕ У ШИПРАЖЈУ: Мотив породичне трагедије у београдском насељу Котеж засад непознат истражитељима

А. З. К.

15. 09. 2020. у 07:51 >> 07:51

У БЕОГРАДСКОМ насељу Котеж, Драган С. (46) убио је јуче по подне у породичној кући своју мајку Станку С. (70), а потом је, неколико минута касније, у шипражју у близини дома себи одузео живот.

МАЈКУ УБИО У КУЋИ, А СЕБЕ У ШИПРАЖЈУ: Мотив породичне трагедије у београдском насељу Котеж засад непознат истражитељима

Фото: З. Јовановић

Према незваничним информацијама, Драган није имао дозволу за пиштољ, а разлог ове породичне трагедије требало би да утврди истрага.

Како нам је испричао један од комшија, Драган је са мајком живео у блоку Сутјеска у приземљу куће и био је везан за њу, док његов брат са женом и четворо деце станује на првом спрату. Станка је последњих година била много болесна, па комшије претпостављају да је Драган желео да јој "скрати муке".

- Срели смо се на улици када је ишао ка кући, носио је ранац и деловао је као да иде из продавнице, апсолутно ниједан његов гест није наслућивао да би овако нешто урадио - испричао нам је комшија Јоја. - Он и мајка су имали добар однос. Она је била болесна, а Драган је бринуо о њој. Отац му је преминуо пре десетак година. Драган није имао жену и децу, а мислим да није ни радио. Искрено, никада нисмо чули да су имали породичних проблема, нити да је у њиховој кући било насиља, али сигурно му није било лако због болести мајке.

Фото: З. Јовановић

Како су нам комшије испричале, Станка је последњих година имала и психичких проблема.

- Вероватно Драган није више могао да је гледа у том стању, па се одлучио на овакав корак - каже Јоја.

Комшије из оближњег дворишта чуле су пуцањ, али, како кажу, нису могле ни да помисле да се десила оваква трагедија. Драган је после убиства, истрчао из куће и кренуо ка шипражју, на око 200 метара од породичног дома, и одузео себи живот.

Комшије са којима смо јуче разговарали за Драгана и његову породицу имали су само речи хвале. Иако су чули пуцње, сазнали су да су се десили убиство и самоубиство тек када су на место несреће дошле екипе Хитне помоћи и полиције.

СЛИЧНО ЗЛОЧИНУ НА ЗВЕЗДАРИ

ПРОШЛЕ године у априлу слична трагедија дегодила се на Звездари, када је Милош Д. хицем из пиштоља убио своју мајку Добрилу Д., а потом пресудио себи. Жена је била непокретна након несреће, а син је годинама бринуо о њој. Њихова беживотна тела пронађена су поодмаклој фази распадања, а комшије су тада рекле да нису чули пуцње.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)