МОТОРОМ ЗАЈЕДНО У СМРТ: Ово су дечаци настрадали код Врњачке Бање (ФОТО)

Г. Ћировић

12. 09. 2020. у 15:16

У САОБРАЋАЈНОМ удесу који се догодио у петак, око 22 сата, на локалном путу у селу Грачац надомак Врњачке Бање, погинули су Петар Н.(16) из овог села и Алекса Г.(17) из краљевачког приградског насеља Рибница.

МОТОРОМ ЗАЈЕДНО У СМРТ: Ово су дечаци настрадали код Врњачке Бање (ФОТО)

Фото: Фејсбук

Више детаља о овом удесу, као и околностима под којима се догодио биће познато после истраге која је у току и обдукције тела настрадалих младића. Тек тада знаће се и време сахране њихових посмртних остатака.

Фото: Г. Шљивић

Како се претпоставља, до несреће је дошло када су њих двојица, возећи се мотором „јамаха“ од 125 кубика, највероватније због непрелигаођене брзине изгубили контролу над возилом, слетели у канал крај пута и потом снажно ударили у оближњу ограду.

Фото: Фејсбук

Према незваничним информацијама Алекса, који је управљао мотором, на месту је преминуо, док је његов другар Петар повредама подлегао два сата касније у Општој болници „Студеница“ у Краљеву.

Кобне вечери младићи су се возикали од оближњих Отрока до Грачаца мотором који су позајмили од једног другара и са само једном кацигом. Петар је, како кажу, мотоциклe возио још од малих ногу, док је Алекса први пут сео за управљач мотора.

- Били смо у посети у Грачацу код моје сестре, а Алексине тетке. Он је отишао код балона у Отроцима где се његови вршњаци окупљају. Возикао се мотором са Петром, а зашто је одлучио да он седне за волан када то никада пре није урадио, ни сам не знам – каже Алексин отац, Томислав Г. 

Према његовим речима, Алексина мајка као да је предосетила шта ће се догодити, па је пре несреће свог сина неколико пута опомињала да ни случајно не покушава да он управља мотором. 

И у породици трагично настрадалог Петра Н. туга, бол, шок и неверица...

- Нема више мог доброг дечака кога је цело село волело. Мајка Данка га је држала у наручју после несреће. Био је жив, али тешко повређен. Преминуо је у болници  – јецајући нам прича Петрова бака Митра Н.

Фото: Фејсбук

Његови другари тихо додају да је Петар обожавао моторе и да је био вешт у управљању овим двоточкашима.

Фото: Г. Шљивић

- Да је он возио, можда се трагедија не би догодила – готово у глас кажу другари.

- И он и Алекса били су добри момци. Без њих, за нас више ништа неће бити исто.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)