"БЕРБЕРИН" СЕ НАДА МАЊОЈ КАЗНИ: Суд о поступку против Нинослава Јовановића

Ј. Ћ.

11. 09. 2020. у 15:00

НИНОСЛАВ Јовановић из Малче, који је осумњичен да је 20. децембра прошле године отео и десет дана малтретирао и злостављао дванаестогодишњу Монику К. из Брзог Брода, током суђења у Нишу користи се свим могућим правима, како би казна за дело које је починио, била мања.

БЕРБЕРИН СЕ НАДА МАЊОЈ КАЗНИ: Суд о поступку против Нинослава Јовановића

Архива Новости

Већ на првом рочишту тражио је изузеће заменика вишег јавног тужиоца, али то му није прихваћено. Са појединим деловима оптужнице се није сложио, а његова одбрана оспорила је неуропсихијатријско вештачење оптуженог у делу урачунљивости.

Те детаље са суђења, којима се иначе не угрожава интерес малолетне девојчице, образложила је у писму достављеном медијима Драгана Живадиновић, председнице Вишег суда, а као одговор на молбу да се јавна гласила ближе упознају са општим детаљима суђења које је затворено за јавност.

- Након прочитане оптужнице, Јовановић се изјаснио на њене наводе и само у мањем делу оспорио чињенично стање описано у оптужници, а одбрана је оспорила неуропсихијатријско вештачење оптуженог у делу урачунљивости оптуженог у време извршења кривичног дела, док се одбрана осталим доказима није противила - наводи се у писму Живадиновићеве.

Она је у писму навела да су сведочили чланови комисије Специјалне психијатријске болнице у Београду, који су анализирали Јовановићево психијатријско стање, као и лекари Клиничког центра у Нишу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ ЉУБОМОРНИ МУЖ УБИО МИЛЕНУ: Полиција дошла до порука у телефону - сумње неосноване