У СЕКУНДИ ИЗГУБИЛИ И ЋЕРКУ И УНУЧЕ: Погинулој трудници није била прва несрећа, комшије скрхане након удеса код Добановачке петље

Новости онлине

10. 09. 2020. у 17:55

СМИЉАНА Т. (35), иначе трудница у седмом месецу, и Предраг Г. (41), обоје из Сремске Митровице, погинули су јуче ујутро у несрећи на ауто-путу код Добановачке петље када је "пежо 3008" у коме су били подлетео под камион паркиран у зауставној траци.

У СЕКУНДИ ИЗГУБИЛИ И ЋЕРКУ И УНУЧЕ: Погинулој трудници није била прва несрећа, комшије скрхане након удеса код Добановачке петље

Фото: Фацебоок

У несрећи су повређени возач "пежоа" Кристијан С. и путник Ален Л. Шта је узрок саобраћајне несреће у којој је двоје погинуло, а двоје повређено, показаће истрага. Према сазнањима "Блица", "пежо 3008", којим је управљао Кристијан С. и у коме је било још троје путника, кренуо је из Сремске Митровице у Сурчин. Сви они кренули су на посао, а Смиљана Т. је седела на месту сувозача.

На аутопуту код Добановачке петље, међутим, возач "пежоа" је из још неутврђених разлога из средње скренуо у зауставну траку, па је возило подлетело под паркиран камион "ЕХЛ транспорта". Камионџија је претходно зауставио возило јер је камиону пукла гума и требало је да је замени.

Приликом подлетања, предњи део "пежоа" буквално се потпуно смрскао, а од задобијених повреда трудница која је седала на месту сувозача и Предраг Г, на задњем седишту, задобили су смртоносне повреде. Возач и други путник са задњег седишта су повређени, а њих су из уништеног аутомобила извлачили ватрогасци који су морали да секу "пежо 3008".

Повређени су превезени у Земунску болницу, док су тела страдлих послата на Институт за судску медицину.

Даља истрага ће утврдити зашто је возач "пежоа", који је тренутно у болници, скренуо у зауставну траку, да ли га је нешто омело па је изгубио контролу над воланом. Одмах после несреће изјаву је дао и камионџија на чијем теретном возилу је пукла гума, па је своје возило паркирао у зауставну траку да би заменио пнеуматик.

Мештани Сремске Митровице у неверици су примили вест да је двоје њихових суграђана погинуло у саобраћајној несрећи код Добановачке петље.

- Смиљана је радила у фирми Кристијана К. у Сремској Митровици. Последњих месеци је радила у Сурчину, да ли за истог газду или неког другог не знамо, али је путовала на посао. Могуће је да газда има неки огранак фирми па се она тамо преместила због свог новог емотивног партнера - кажу познаници Смиљане Т.

Млада жена је била удата, али се од првог супруга развела пре две-три године. После развода, Смиљана је живела код својих родитеља. Са њима живи и њена 84-годишња баба, док је брат са својом породицом у Београду. Породица је својевремено избегла из Хрватске и скућили су се у Сремској Митровици.

- Дивна девојка, млада жена. Културна. Знам да је радила нешто у канцеларији, администрације једне овдашње фирме. Пре неколико месеци старијим комшијама је помагала да се пријаве за оних сто евра. Стари не знају да рукују компјутерима, па је она свима излазила у сусрет и слала њихове захтеве - причају комшије страдале Смиљане.

Ретко ко од суседа Смиљанине породице јуче је имао снаге да њеним родитељима и баби изјави саучешће.

- Јадни људи. У тренутку су изгубили и ћерку и унуче. То је требало да буде прво Смиљанино дете. Отац је отишао у Београд. Не дао бог никоме, ћерку ће вратити у ковчегу. Верујемо да Смиљанина бака и не зна за трагедију. Стара је и питање је како ће то преживети. Страшно - кажу комшије и додају да до скоро нису ни знали да је Смиљана трудна.

Јучерашња саобраћајна несрећа није прва у којој је учествовала Смиљана. Према речима комшија, још док је ишла у школу, пала је са мотора и имала прелом ноге. На мотору је била са тадашњим дечком.

Страдалог Предрага Г. познаници Смиљане Т. не познају добро, али наводе да су чули да његова породица станује у митровачком насељу Камењар. И он је радио у Сурчину, али не знају да ли у истој фирми са Смиљаном.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)