ПИСМО РОДИТЕЉА БРАЋЕ РАКОЧЕВИЋ КОЈИ СУ УХАПШЕНИ ЗБОГ УБИСТВА ФИЛИПА (18)

Novosti online

06. 09. 2020. у 18:03

РОДИТЕЉИ браће Ракочевић који су ухапшени због синоћног убиства Филипа Лепојевића (18) на Бањици обратили су се јавности, а њихово писмо преносимо у целости:

ПИСМО РОДИТЕЉА БРАЋЕ РАКОЧЕВИЋ КОЈИ СУ УХАПШЕНИ ЗБОГ УБИСТВА ФИЛИПА (18)

Фото И.Маринковић

- Овим путем желим да обавестим и вас као и целокупну српску јавност о догађајима који су задесили моју породицу, а који су ноћас настављени паљењем локала  у власништву моје деце.

Дана 29/30 август у локалу "Лола бистро", на Бањици моја два сина Урош и Петар Ракочевић седели су у наведеном локалу са пријатељима. У тренуцима када су платили рачун И кренули својој кући Урош је отишао до тоалета и при повратку приметио је Луку Перенчевића како стоји крај шанка и посматра инцидентну ситуацију која се дешавала у локалу.

У том моменту Урош је видео како кригла погађа Петра у чело при чему је голорук кренуо ка брату. Тада му Лука Перенчевић прилази с леђа и ножем задаје 6 убода у пределу леђа.

Урош у том тренутку није био свестан убодних рана опасних по живот, а Лука је наставио да иде према мом другом сину Петру са ножем у руци који и даље нико није примећивао.

Када је задао два убода ножем у стомак Петру тада је Петар приметио нож и голим рукама ухватио за оштрицу ножа бранећи се што су касније и показали медицнински налази.

Петар је успео да отме нож од Луке и у том тренутку је добио ударац флашом у главу при чему је на кратко изгубио свест што су нападачи искористили и побегли из локала.  Тек након напада на њих моји синови су схватили да су избодени ножем И медицинску помоћ су затражили у Ургентном центру где им је заустављено обилно крварење из стомака И главе.

Док су моји синови лежали у Ургентном центру Лука Перенчевић је терорисао по Бањици физички малтретирајући све Петрове И Урошеве пријатеље тако што су их тукли, претили, одузимали новац и мобилне телефоне захтевајући да признају адресу где моја два сина станују где су још И тражили да их позову И намаме како би могли одмах на лицу места да их ликвидирају.

Обзиром да је Петар први напустио лечење у Ургентном центру одмах је 31.08.2020. године, сазнавши у међувремену за активност криминалне групе о свим догађаима одмах је обавестио треће одељење МУП-а где је поднео кривичну пријаву против Луке Перенчевића  и осталих из те групе.

Пошто су напустили Ургентни центар Петар и Урош су превијање наставили у дому здравља Бањица, да би јуче 05.09.2020. године обзиром да је био викенд превијање обавили у ДЗ  Вождовац у Криволачкој улици на које их је возио мој најстарији син Радован Ракочевић. 

По повратку кући на Бањицу тражећи паркинг код своје зграде у којој станују, изненада су их напале наоружане особе где је дошло до контакта који се на жалост завршио кобно по нападаче.

Страхујући од новог напада моји синови су се удаљили са лица места и обавестили треће одељење о самом догађају, као и о локацији на којој се налазе где је полиција одмах и дошла.

Тако су  И приведени у МУП И никаквог бекства од полиције није било, јер нису по свему судећи планирали никакво кривично дело.

Све наведено можете проверити у трећем одељењу МУП-а. Рано јутрос 06.09.2020.године око 1 сат после поноћи непознате особе маскирани запалили су цвећару у Јајинцима у власништву моје ћерке као и пиљару у Вождовим Капијама на Вождовцу у власништву мог сина Петра - наводи се у писму родитеља браће Ракочевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (31)

ОВО ЈЕ УБИЈЕНИ АДВОКАТ ИЗ СЕВЕРНЕ МИТРОВИЦЕ: Милан преминуо у операционој сали након породичног сукоба, сви га памте као изврсног човека