БУДВАНКА КОЛИМА УСМРТИЛА МИЛОША И ПОВРЕДИЛА ЊЕГОВУ ВЕРЕНИЦУ - САДА ЈЕ ОСЛОБОЂЕНА: Породице прокоментарисале скандалозну одлуку Тужилаштва

Е. В. Н.

02. 09. 2020. у 09:02

ОДЛУКУ црногорског правосуђа да одустане од оптужнице против Емине Адровић (25), којом јој се на терет стављало да је изазвала трагичну саобраћајну несрећу на булевару у Бечићима у којој је у јулу 2018. погинуо Милош Вукомановић (25), а његова вереница Снежана Рудинац (25) из Краљева тешко повређена, ни Милошева ни Снежанина породица нису желеле да коментаришу.

БУДВАНКА КОЛИМА УСМРТИЛА МИЛОША И ПОВРЕДИЛА ЊЕГОВУ ВЕРЕНИЦУ - САДА ЈЕ ОСЛОБОЂЕНА: Породице прокоментарисале скандалозну одлуку Тужилаштва

Новости

Основно државно тужилаштво у Котору одустало је од оптужнице после добијања последњег налаза и мишљења вештака саобраћајне струке, у којем се, како сазнајемо, између осталог, наводи да Адровићева није крива за удес. На основу одлуке тужилаштва, суд је донео решење о обустави поступка.

Несрећа се догодила 18. јула 2018, 45 минута после поноћи. Тада је објављено да је Будванка Емина Адровић управљајући аутомобилом марке "ауди", налетела на Вукомановића, који је родом из Звечана, и његову девојку Снежану из Краљева. Младић је задобио повреде од којих је убрзо преминуо, док је Рудинчева задобила повреде главе, грудног коша и ногу и месецима је била у коми. Утврђено је да је Адровићева возила 60 километара на сат и то на деоници где је ограничење 50.

Емина Адровић

У дворишту породичне куће Рудинаца у краљевачком Војном насељу, Снежанина мајка Нада јуче је репортерима "Новости" рекла да су упознати са скандалозном одлуком, али и да је став породице да не даје никакве изјаве за медије.

АДРОВИЋЕВА НЕГИРАЛА КРИВИЦУ

ВЕОМА ми је тешко, ово ми је потпуно променило живот. Желим да породици Вукомановић изјавим искрено саучешће и надам се Снежанином брзом опоравку. Међутим, ја не осећам кривицу јер никако нисам могла да избегнем незгоду, нити да предвидим њихово кретање и нагло враћање уназад.

Овако се Емина Адровић бранила на почетку суђења у которском Основном суду средином новембра 2018. Она је казала да су оштећени трчали уназад, али се нису окретали и да никако није могла да их избегне.

- То смо супруг Радован и ја, уз Снежанино одобравање, одлучили још када нас је пре две године ова несрећа задесила. Хвала "Новостима" на објективном извештавању и свима који се интересују. Молим вас да нас разумете - рекла нам је Нада Рудинац.

На наше питање како је Снежана, Нада је склопивши руке одговорила да је ћеркино стање стабилно.

- Биће добро, биће добро... - тихим гласом и уз још једно извињење мајка Нада нас испраћа из дворишта породичне куће.

Ни у породици Милоша Вукомановића јуче нису желели да коментаришу одлуку црногорског правосуђа, уз захтев да новинари престану да их зову стално. Младић и девојка боравили су у Бечићима као сезонски радници.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)