ДРАГА ЖЕНО, МАЈКО, МОЛИМО ТЕ ЈАВИ СЕ: Дирљив апел јетрве преминуле труднице, траже сведока Драганиних последњих тренутака

Новости онлине

28. 08. 2020. у 00:09

- Драга жено, мајко, ти која си се породила истог дана 23. августа 2020 када и на жалост преминула Драгана Савић, која си са њом лежала у соби, молимо те јави се, буди нам сведок да рашчистимо случај, и нађемо одговоре!

ДРАГА ЖЕНО, МАЈКО, МОЛИМО ТЕ ЈАВИ СЕ: Дирљив апел јетрве преминуле труднице, траже сведока Драганиних последњих тренутака

Фото. Ј. Ћ.

Овај дирљиви апел посредством Фејсбука упутила је Оливера Рајтенбах, јетрва породиље која је под још неразјашњеним околностима умрла на нишкој Гинеколошко-акушерској клиници након што је родила девојчицу.

Оливера каже да нема поузданих информација да је ико био са Драганом у њеним последњим тренуцима, али да се нада да није била сама, те да би породица желела да зна како је преминула.

- Све информације које имамо, добили смо од медицинског особља, имамо само њихову верзију трагедије… Пошто имамо основа да сумњамо у оно што су казали, покушавамо да нађемо сведока Драганине смрти. Били бисмо захвални на помоћи особи која има нека сазнања о томе што нас мучи. Зато сам одлучила да се путем Фејсбука обратим и замолим жену која је евентуално била са њом у соби, да са нама подели сазнања о њеној смрти – рекла је Оливера.

Према наводима Драганиног супруга, она се породила око 18.45 сати, а телефоном му се јавила око 22 сата. Како је казао, пожалила се да јој није добро, и да је крв свуда око ње. Међутим, како је навео, сматрао је да није у опасности, нарочито пошто је први порођај прошао без икаквих проблема.

Такође, како је истакао, Драгана је била потпуно здрава жена, па га је вест да је преминула убрзо након њиховог последњег разговора ужаснула јер ништа није указивало на могућност трагичног исхода.

Преминула породиља, иза које је остала и десетогодишња ћеркица, сахрањена је јуче на гробљу у Доњој Врежини. Оливера се од ње опростила речима које кидају душу.

- Опрости, али не могу. Не могу да се помирим са чињеницом да те више нема. Да никада више нећу чути твој глас. Да ми кажеш Оливера Катарина, смешна си ми. Не желим да ти кажем збогом заувек, јер ниси отишла. Не желим да одеш. Ћуваћемо успомену на тебе, у срцу, а ти чувај нас одозго. Дај нам снаге, чувај своју дечицу, твоје благо. Небо је постало богатије за још једног анђела – навела је ожалошћена жена.

Фото: Ј. Ћосин

Бојан Лукић, директор нишког ГАК –а потврдио је да је Драгана на порођај дошла здрава.

- Порођај је поранио четири, пет недеља пре термина, али је беба добро. Изгледало је да је и са мајком све у реду, али два, три сата касније уочили смо проблем са згрушавањем крви. Целе ноћи смо се борили за њен живот, био сам у тој екипи лекара, али нажалост, завршило се лоше. И нама је енигма, због чега се то догодило. Након што се заврши обдукција, комисија за проверу стручног рада даће своје мишљење о свему што се десило – казао је Лукић.

Коментаришући оптужбе родбине, он је казао да је прва обдукција одбацила њихове сумње, али да ће се за петнаестак дана знати све о Драганиној смрти.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)