УДАРИО ПЕСНИЦОМ У ГЛАВУ ДОКТОРКУ? Подигнута оптужница против малолетника у Суботици

Ј. Л.

27. 08. 2020. у 19:26

УДАРИО ПЕСНИЦОМ У ГЛАВУ ДОКТОРКУ? Подигнута оптужница против малолетника у Суботици

Фото: С.Бабовић

ВИШЕ јавно тужилаштво у Суботици подигло је оптужни предлог против малолетног П. М. (17) због физичког напада на Б. Ђ. докторку у суботичкој Општој болници, 27. јануара, коју је, како се тврди, ударио песницом у главу док му је указивала медицинску помоћ.

- Урађено је псхилошко-психијатријско вештачење по коме пацијент није био свестан свог поступка, неписмен је и непокретан. Међутим, пуномоћник оштећене докторке оспорава ове налазе - сазнајемо у истрази. - Сада се чека да суд прихвати предлог адвоката оштећене и дозволи ново вештачење, јер је по њима пацијент писмен чим има Фејсбук профил, где објављује фотографије, те је по томе свестан свог поступка.

П. М. је дошао у болницу са родитељима и без повода ударио лекарку која је покушала да уради специјалистички преглед. Од силине удараца докторки је повређена бубна опна и имала је подливе на лицу.

- После инцидента, пацијент је са родитељима покушао да напусти болницу, али су их запослени у томе спречили и позвали полицију. После прегледа докторке, установљено је да су у питању лакше телесне повреде, а о немилом догађају обавештени су МУП и Министарство здравља - рекли су нам тада у управи суботичке болнице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)