НАМАМИЛИ ИХ У ШПАНИЈУ ПА УБИЛИ? После Подгоричанина нестао Новосађанин који се доводи у везу са ликвидацијом шкаљараца

З. УСКОКОВИЋ

26. 08. 2020. у 22:29

НАМАМИЛИ ИХ У ШПАНИЈУ ПА УБИЛИ? После Подгоричанина нестао Новосађанин који се доводи у везу са ликвидацијом шкаљараца

Фото: З. Шимунец

ГЛАВНИМ актерима две сурове егзекуције припадника "шкаљарског клана", у јануару у Атини и у јулу на Крфу, губи се сваки траг.

Полиција и породице трагају за Подгоричанином С. Л., за ког се тврди да је "наместио" све четири жртве, али и за Новосађанином Љ. Л., који је, према оперативним подацима, један од оних који су директно пуцали у атинском ресторану.

За обојицу, у овом тренутку, постоје оперативни подаци да нису живи, односно да су убијени и закопани на тлу Шпаније. Наводно, обојица су отишла на Пиринејско полуострво како би била исплаћена за свој "рад", и више се ниједан није јавио породици.

Према сазнањима безбедносних служби, Љ. Л., рођени Новосађанин, био је један од четворице пуцача који су 19. јануара ове године у атинском ресторану, пред женама и децом, испалили смртоносоне хице у једног од наводних вођа "шкаљараца" Игора Дедовића и његову десну руку Стевана Стаматовића. Други егзекутор, како се сумња, био је Врањанац М. П., који је после злочина побегао у Србију и где је осуђен за убиство. У току је идентификација преостале двојице.

Грчка полиција, која са српском ради на расветљавању овог злочина, у Стаматовићевом телефону је пронашла поруке и фотографије које је он слао несталом С. Л., са којим је био добар и у тесној вези. Сличне поруке и фотографије смештаја грчка полиција пронашла је и у мобилном телефону убијеног Алана Кожара, који је са С. Л., такође, пре смрти, био у контакту. Он и његов пријатељ Ужичанин Дамир Хаџић, убијени су 23. јула на острву Крф, испред виле у којој су одсели.

- Постоји озбиљна индиција да је С. Л. радио за "кавчане", односно да је "продао" сву четворицу убијених - наводи извор "Новости" из безбедносних структура. - Према неким информацијама, за то је требало да добије око милион евра. Толико му је обећано за "главу" Дедовића и Кожара, који су се са Стаматовићем и Хаџићем, бавили организацијом убистава чланова супротстављеног "кавачког клана". У тим ситуацијама било је битно ко је бржи, па су и цифре за добре информације расле невероватном брзином.

Фото: З. Шимунец

Ресторан у Атини где су убијени Стаматовић и Дедовић

У овом тренутку нејасно је која страна се "побринула" да С. Л. нестане. Наводно, он је намамљен у Шпанију да му се плати за "типовање", али је тамо нестао. Могуће је да је уклоњен јер је опасан сведок, али и човек који је спреман да промени страну и буде издајник. Лојалност се у суровом рату "шкаљараца" и "кавчана" највише цени, али је и однела бројне жртве.

Наводно, на идентичан начин је нестао и млади Новосађанин, који се доводи у везу са пуцњавом у Атини. Информације говоре да се и он упутио у Шпанију да буде исплаћен и да му се тамо изгубио траг. Нема одговора да ли је и он главом платио учешће у двострукој атинској ликвидацији или су га уклонили дојучерашњи сарадници.

По свему судећи, ово је нова фаза у крвавом сукобу два которска клана. Поједини људи нестају без икакавог трага, буду убијени и закопани. Према неким информацијама оваква судбина је задесила најмање петорицу младића из Србије и Црне Горе.

 
ЈОШ СЕ ТРАГА ЗА ГОКСИЈЕМ

ЗА једним од навијача Партизана Гораном Величковићем Гоксијем београдска полиција и даље трага. Његов нестанак пријавила је супруга 5. августа ове године, која је рекла инспекторима да је последњи пут виђен два дана пре него што је пријавила нестанак, око 16.30 сати у Вишеградској улици, у центру Београда.

Фото: Приватна архива

Те вечери се није вратио кући, нити се јављао породици и пријатељима. Они су се забринули пошто ни два дана касније нису могли да га добију на телефон.

Величковић је јавности познат као вођа навијача Партизана, који се са Милошем Радисављевићем Кимијем повукао са јужне трибине и основао нову навијачку групу "Партизановци", која се, у међувремену, повукла и са источне трибине и привремено обуставила своје активности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)