ЋЕРО, ИМАМ ЈЕДНУ ЖЕНУ: Анђелкова деца откривају шта је претходило трагедији у Дупљаји - забрањена љубав свастике и зета

Ј. Д. ЉУТИЋ

20. 08. 2020. у 17:17

У ПОРОДИЧНОЈ кући Анђелка Филиповића, који је у својој кући у Дупљаји заклао своју свастику а потом се обесио, јуче су полако почели да се окупљају чланови фамилије и комшије.

ЋЕРО, ИМАМ ЈЕДНУ ЖЕНУ: Анђелкова деца откривају шта је претходило трагедији у Дупљаји - забрањена љубав свастике и зета

Фото: З. Јовановић

Анђелкове ћерке Тања и Тамара под великим су стресом.

- Дошла сам да обиђем тату који је живео сам већ четири године после смрти наше мајке Слађане - прича за "Новости" Тамара Филиповић.

Она је након што је нашла теткино беживотно тело одмах позвала полицију и Хитну помоћ.

Нажалост за Катицу више није било спаса. Полиција је обавила увиђај у кући, а потом и у дворишту и околним помоћним просторијама. У једној од њих пронашла је и обешеног Анђелка.

Након смрти Анђелкове жене, коју је он тешко поднео, ћерке су му саветовале да нађе неку пристојну жену са којом не мора да се ожени, али која би му помогла и пружила чашу воде у старости. Он је међутим то упорно одбијао. И даље је прихватао да живи сам, да ради од јутра до мрака као зидар на грађевинама.

Он се повлачио у себе и да је избегавао породичне скупове, весеља, одлазак у кафану и дружења са пријатељима.

- Онда је једног дана дошао код мене и рекао ми: "Ћеро, имам једну жену са којом сам". Питала сам га ко је у питању, а он ми је рекао тетка Катица. Нашла сам се у шоку и у првом тренутку сам на то негодовала, а онда сам прихватила да ипак треба да има неког поред себе, макар то била и сестра моје покојне мајке - наводи Тања.

Анђелко и Катица су се дуже време виђали тајно, што у Панчеву што у Београду.

- Тетка Катица је била удата и из првог брака има двоје деце и унучад - прича даље Тања.

- Тај брак се распао и она се удала други пут и са тим мужем је живела у Калуђерици. Радила је у радњи брзе хране и некако је стизала све. Да обави све обавезе око супруга, деце, унучади, али и да се види са татом.

Истрага ће показати шта се у ствари десило, а посебно је значајно Анђелково опроштајно писмо, које за сада полиција, која је дошла у његов посед, држи у тајности. У њему је највероватније наведен разлог овог злочина. Према првим незваничним информацијама сумња се да Катица није више могла да издржи притисак најближих који су је наводно прозивали због везе са зетом. Тим пре јер Катица невероватно личи на покојну Слађану. Кажу да су "као пресликане".

Због тога се сумња да је она можда дошла у ситуацију да одлучи да оконча своју везу са Анђелком и да му је то рекла. Верује се да је онда дошло до Анђелковог "пуцања", па се одлучио да пресуди својој драгој, па да се убије. Ипак, то није и званично оправдање и образложење онога што је урадио.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ljiljana

21.08.2020. 08:07

da u pravu je neka jovana sto je pisala komentar......nisam se setila cero jovana.......prodavati kucu a tata nije sahranjen.....sramota.......to su nasa deca ce menjaprezime dali si ti bila pored tate kada mu je bilo najteze ti nista neznas o zivotu......uci malo i moli se bogu......lako je prodati sta ti otac ostavio.....ali stekni nesto pa mi pisi jednog dana fejs ljiljana rajic,,,,,,