ЛАЖНА ВРАЧАРА ИЗ СРБИЈЕ ОЈАДИЛА НЕМЦЕ: Узела им на хиљаде евра и злато за скидање "црне магије" па побегла!

Новости онлине

20. 08. 2020. у 09:45

ЛАЖНА ВРАЧАРА ИЗ СРБИЈЕ ОЈАДИЛА НЕМЦЕ: Узела им на хиљаде евра и злато за скидање црне магије па побегла!

Фото: Државна управа криминалистичке полиције Доње Аустрије

ПОЛИЦИЈА у Аустрији ухапсила је држављанку Србије (50) због сумње да је у тој земљи, али и у Немачкој, оштетила неколико грађана и узела им велике количине новца и накита претварајући се да је врачара која скида црну магију

Потрага за лажном врачаром почела је у Немачкој, где је полиција још крајем маја добила више пријава грађана да их је средовечна жена насамарила и узела им хиљаде евра и веће количине злата и сребра, обећавајући им да ће их "ослободити зле судбине" и помоћи им у оздрављењу.

Наивни грађани су осумњиченој, која је изгледа са собом свуда носила крстић, иконе, тамјан и ружино уље, давала новац и накит, верујући да ће им то помоћи да оздраве или да се ослободе лоше карме.

Фото: Државна управа криминалистичке полиције Доње Аустрије

Ухапшеној се на терет ставља да је у заблуду довела и опљачкала најмање две особе. Једна од жртава јој је за услуге скидања црне магије дала више од 30.000 евра и већу количину златног накита. Друга жртва остала је кратка за неколико хиљада евра.

Приликом претреса код осумњичене су пронађене драгоцености попут златних и сребрних новчића, накита, али и већа количина новца, највише швајцарских франака, због чега се сумња да је осумњичена и у Швајцарској "скидала чини".

Када су јој завирили у торбу одмах су пронашли предмете које је користила да би, како се верује, "скидала магију". У торби су пронађени крстић, иконе, црни конац, али и тамјан и ружино уље. Док је у малом несесеру држала непознате травке.

С обзиром на то да се сумња да многе жртве нису пријавиле превару полиције због срамоте, грађани су позвани да се јаве уколико препознају жену са фотографије.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Dragana

20.08.2020. 14:54

Naivni građani?To se naziva glupošću.Mnogo smo glupi čim caruju nadrilekari,nadrifarmaceuti,skidači magije i tako dalje.Zašto se čudim,ako je tom narodu omiljena zabava rijaliti programi,a emisiju iz kulture predstavlja Grand parada ili Zvezde Granda. Skidačica magije - dr psihijatrije ;)