ВИКНУЛА МУ ЈЕ "БАЦИ ТО ИЗ РУКЕ", АЛИ ЈЕ БИЛО КАСНО! Детаљи драме у Крушевцу - експлозија замало убила породицу! (ФОТО)

С. Бабовић

11. 08. 2020. у 20:32

- ТО је било баш ту насред дворишта, сада се виде само капљице крви. Ствари су биле свуда около, Дејан је извукао једну кесу из кутије, упаљач је ту био као од бомбе.

ВИКНУЛА МУ ЈЕ БАЦИ ТО ИЗ РУКЕ, АЛИ ЈЕ БИЛО КАСНО! Детаљи драме у Крушевцу - експлозија замало убила породицу! (ФОТО)

Фото: С. Бабовић

Старија сестра је брзо викнула “баци то из руке, али већ је било касно" - сведочи за "Новости” Иван Димитријевић, рођак породице Дејана Павловића(14), који је, како су “Новости” писале, повређен приликом детонације детонаторске каписле на периферији Крушевца.

Браћа и сестре кажу да се повређени тинејџер, који је од драмлија завршио са повредама тела, свих екстремитета и главе, више уплашио за своју млађу сестрицу Ц.С.(4) и мајку Сању Стојановић (37), које такође нису биле поштеђене од повреда.

Фото: С. Бабовић

Жена има повреду подлактице и део леђа, док је млађа девојчица, на срећу, прошла са повређеним прстом.

Забринути родитељи су са дететом и данас били у болници.

Фото: С. Бабовић

- Био је сав у крви,али прво је питао како су други. Испричали су ми да су зауставили први такси који је пролазио кроз Читлук, баш у том тренутку и брзо га пребацили до болнице-прича нам забринута Дејанова сестра Ивана Павловић.

Најмлађе повређена Ц.С.храбро нам је показала увијену руку (на слици).

ПРИТВОР ЗА КРУШЕВЉАНИНА КОЈИ ЈЕ ДАО СЕКУНДАРНЕ СИРОВИНЕ

КРУШЕВАЧКА полиција потврдила је данас објављена сазнања “Новости” и прецизирала да је ухапшен Крушевљанин због постојања основа сумње да је извршио кривична дела изазивање опште опасности и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја,као и због кривичног дела неовлашћено држање опојних дрога,будући да је код књеа поред још једне детонаторске каписле нађена и мања количине марихуане.

-Сумња се да се међу половним стварима које је дао једној породици из околине Крушевца налазила и детонаторска каписла, која је експлодирала када је тринаестогодишњи дечак отворио једну од кеса-потрвђено је у крушевачкој полицији.

У несрећи је повредила прст. Ни криви ни дужни, породица Ивана Павловића(39)могла је да страда.

Наиме, Павловићи из насеља Читлук, на периферији Крушевца, баве се сакупљањем секундарних сировина и као што су “Новости” објавиле, већи део сировина су донели од извесног Крушевљанина Кристијана Ј.(46). Међу деловима намештаја (кревет, фотеља),пластичним флашама у једној од кеса, крила се и иницијална каписла.

Дечак је, на жалост, био радознао и завирио у једну од пластичних кеса. Дошло је до активације дела експлозивне направе. Када је полиција изашла на лице места, порекло направе је почело и да се открива.

- Све што је прикупио, Павловић је транспортовао кући и ставио у двориште-наводи извор “Новости”.

- Испоставило се, међутим, да је међу донетим стварима, у једној од пластичних кеса био и “упаљач”. Даљим радом на терену, дошло се до адресе Крушевљанина Кристијана Ј.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)