ПИСМОМ "ХАПСЕ" МАФИЈУ: Лозницом кружи "доказни материјал о тешком криминалу", непотписани аутор прозива дилере и крадљивце кола

В. МИТРИЋ

05. 08. 2020. у 20:16

ЛОЗНИЦОМ већ данима, у штампаној и електронској форми, кружи, размењује се и прослеђује "материјал" исписан на четири странице, којим се указује на све "носиоце криминала" у граду, пре свега оне који се наводно баве трговином наркотицима и крађом и раскпалањем скупоцених аутомобила.

ПИСМОМ ХАПСЕ МАФИЈУ: Лозницом кружи доказни материјал о тешком криминалу, непотписани аутор прозива дилере и крадљивце кола

Фото Илустрација / Б. Субашић

Непотписани аутор наводи и ко све од надлежних, наводно, штити највеће криминалце, од којих су се неки, како је написано, камуфлирали у разне легалне послове, и слове за "угледне људе", "добре домаћине".

Уз сваког од прозваних, наведени су и његови лични подаци, а спомиње се, на пример, и где свкако од наводних криминалаца крије дрогу, где је набаља, која кола вози... Иоле упућеном у ситуацију у граду јасно је, кад прочита те редове, да има доста оних којима је већ суђено, али и оних које "неће лисице".

- Добро би било да се надлежни позабаве овим наводима, који се деле на све стране, јер скоро да нема никога ко то није прочитао - каже наш саговорник, добар познавалац прилика у Лозници и велики борац против криминала. - Сигурно да је међу криминалцима дошло до великих сукоба, па сад једни друге немилосрдно и јавно цинкаре. Има ту и уопштених ствари и индиција, али и оних који, кад се сложе коцкице, потврђују ко је с ким у савезу и зашто годинама "не падају". Вероватно су осетили да је "вруће", да су неки, који су им помагали, са важних места отишли у пензију, или су чак осуђени. Ово је шанса за велику акцију, да се криминалу у овом крају коначно "стане за врат".

АКЦИЈА ЛАЗАРЕВЧАНА

СРЕДИНОМ децембра 2019. чланови Удружења грађана "Свети Сава" из Лазаревца објавили су списак са именима деветоро дилера, који у овом граду продају наркотике. Мотив тог списка је, како су нагласили, незаинтересованост општинских власти и полиције да реше проблем продаје дроге. Они, иначе, годинама спроводе акцију тако што град облепе плакатима са фотографијама особа означених као нарко-дилери или деле брошуре са њиховим именима на јавним местима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)