ЛИКВИДАЦИЈА “ШКАЉАРАЦА” НА КРФУ: Грчка полиција на прагу да расветли убиства Кожара (43) и Хаџића (45), пронађен ДНК убице?

З. УСКОКОВИЋ

31. 07. 2020. у 22:00

СПЕЦИЈАЛИЗОВАНА екипа атинских криминалистичких инспектора на прагу је да расветли двоструко убиство на Крфу, почињено 23. јула.

ЛИКВИДАЦИЈА “ШКАЉАРАЦА” НА КРФУ: Грчка полиција на прагу да расветли убиства Кожара (43) и Хаџића (45), пронађен ДНК убице?

Фото: Corfu press

 Tада су ликвидирани наводни припадници "шкаљарског клана" Алан Кожар из Бара и Дамир Хаџић из Ужица. Како "Новости" незванично сазнају, на месту егзекуције пронађен је биолошки траг, из ког је извучен ДНК профил, за који се верује да припада једном од двојице пуцача.

Полиција сада покушава да идентификује ко је та особа, чији је биолошки узорак вештачен, да га лоцира и ухапси. Очекује се да ДНК траг буде истражен и у Интерполовој бази података, као и у базама српске и црногорске полиције. У оквиру истраге, приведено је, такође, неколико мушкараца за које се сумња да би могли да имају информације о злочину. Још се не зна какв је њихов статус и да ли су ухапшени.

САХРАНЕ

ТЕЛА двојице убијених, Алана Кожара (43) и Дамира Хаџића (45), допремљена су из Грчке у Црну Гору и Србију. На локалном гробљу Густа у Бару данас је у 15 сати испраћен Кожар, док се још не зна када ће и где бити сахрањен Хаџић.

највероватније, око 14 сати по локалном времену, испред виле у којој су се Баранин и Ужичанин крили. Код њих су пронађена фалсификована документа Словеније, а на ово грчко острво стигли су, како се претпоставља, два месеца раније.

Претходно, како је утврђено, скровиште им је било у турском летовалишту Анталија, где су, такође, изнајмљивали вилу. Упркос лажним документима и мењању скровишта, убице су их пронашле и ликвидирале, као и шест месеци пре тога Игора Дедовића и Стевана Стаматовића у Атини.

Фото: Приватна архива

Алан Кожар

 

Полицијска сазнања, на основу прикупљених трагова са оба лица места, на Крфу и грчке престонице, иду у правцу да је, по свему судећи, четири ликвидације организовала иста екипа, а да су чак и пуцачи исти.

У оба случаја је коришћена муниција калибра девет и 7,65 милиметара, испаљена из аутоматског оружја. На Крфу је полиција пронашла више од 30 чаура испаљених метака, од којих је већина погодила мете у главу и груди. Пронашао их је један познаник и обавестио полицију. Не зна се тачно колико је прошло од убиства до проналаска тела, али се сумња да је тај размак од најмање два сата.

Фото: Приватна архива

Дамир Хаџић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)