СРБИ УХАПШЕНИ У ФИЛМСКОЈ ПОТЕРИ: Италијанска полиција и војска јурила четворочлану банду, али ухватили само двојицу!

Novosti online

28. 07. 2020. у 18:48

ДВОЈИЦА Срба ухапшена су у италијанском граду Катанији после филмске потере. Специјално мобилно одељење полиције уз помоћ чак и војске привело је због тешке пљачке и отпора полицијским снагама Зорана Радосављевића (29) и Томислава Радосављевића (29).

СРБИ УХАПШЕНИ У ФИЛМСКОЈ ПОТЕРИ: Италијанска полиција и војска јурила четворочлану банду, али ухватили само двојицу!

Фото: Принстскрин Spazio Notizia Sicilia

Мобилни одред и остале патроле полиције и италијанске војске, пратиле су "фоксваген голф" који је 25. јула ујутро великом брзином возио кроз град Етну. Возило је пресретнуто, а полиција је наредила четворици путника да изађу из аутомобила како би извршили контролу.

Међутим возач у сумњивом возилу је нагло убрзао, а полиција је започела потеру на обали Плаје у којој су учествовале и друге снаге полиције, као и ваздушни одред, који је у међувремену упозорен радио везом из Оперативног центра.

За време јурњаве, људи који су се налазили у возилу ударали су у друге аутомобиле у саобраћају, док их је полиција прогонила. Четворо изгредника скернуло је са главног пута на земљани и убрзо напустили аутомобил и побегли пешке.

Упркос покушају криминалаца да се сакрију у густој вегетацији, војници италијанске војске успели су да, захваљујући двогледу и систему праћења идентификују горе поменуте на приватном поседу како комуницирају.

Потом је полиција успела да ухапси двојицу од четворице криминалаца, док су друга двојица успела да побегну. Истрагом је утврђено да је ова криминална четворка опљачкала кућу у Адрану, где су украли разне драгоцености. Украдена имовина је пронађена и власницима.

Двојица пљачкаша су приведени а полиција је наставила потрагу за преосталом двојицом саучесника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)