ПРИЈАВИЛА БЛУДНОГ УНУКА: Мартин О. (26) из Ниша ухапшен због сумње да је обљубио девојчицу

Ј. ЋОСИН

24. 07. 2020. у 21:20 >> 21:50

ПОЛИЦИЈА је у петак ухапсила Нишлију Мартина О. (26) због сумње да од априла у више наврата обљубио девојчицу А. А. (14), о којој су његови родитељи бринули као хранитељска породица.

ПРИЈАВИЛА БЛУДНОГ УНУКА: Мартин О. (26) из Ниша ухапшен због сумње да је обљубио девојчицу

Кућа у којој се догодила обљуба / Фото Ј. Ћ.

Њему је одређено задржавање до 48 сати и он је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву.

Више јавно тужилаштво у Нишу је након саслушања донело наредбу о спровођењу истраге против окривљеног М.О. из Ниша, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело обљуба са дететом из чл. 180 ст. 1 КЗ.

Вишем суду у Нишу је поднет предлог за одређивање притвора против окривљеног ради спречавања да током поступка утице на сведоке, да не би поновио кривицно дело, као и због висине запрећене казне за кривично дело које му се ставља на терет, при чему је услед његовог извршења досло до узнемирења јавности.

Инцидент је, како незванично сазнајемо, пријавила бака осумњиченог, која је посумњала да нешто није у реду са девојчицом, чији је рођени брат такође био смештен у тој породици.

- Пустите нас да живимо у свом болу. Не знате шта ми сада преживљавамо. Да видимо прво да ли је то истина, јер је ово поштена кућа - рекла су нам у петак два члана ове породице који су пријављени као хранитељи деце без родитељског старања.

У Центру за социјални рад у Нишу кажу да су њихови службеници 24 сата на ногама и да је малолетница, која је наводно жртва насиља, здравствено добро.

- Реаговали смо чим смо сазнали за тај случај. Дете је одмах измештено из ове породице и предузели смо све потребне радње. Наши социјални радници увек се труде да заштите дете када се тако нешто догоди. Девојчица је добро, али сада ће уследити вештачење, па ће се о свему изјаснити и тужилаштво - каже Зоран Јовић, директор Центра за социјални рад у Нишу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)