КО ЈЕ УБИЈЕНИ УЖИЧАНИН: Дамир је био сарадник шкаљараца - ОПЕРАТИВНИ ПОДАЦИ СРПСКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА

З.У.

23. 07. 2020. у 15:47

Дамир Хаџић за којим је за убиство Даворин Балтић расписана црвена Интерполова потерница убијен је данас у жестоком обрачуну. Како су Новости раније писале налоге за убиства му је издавао Игор Дедовић све док није убијен у јануару у Атини.

КО ЈЕ УБИЈЕНИ УЖИЧАНИН: Дамир је био сарадник шкаљараца - ОПЕРАТИВНИ ПОДАЦИ СРПСКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА

DAMIR Hadžić. prvi otvara vatru iz pištolja, sa suvozačeve strane

Према оперативним подацима српских обавештајних служби и полиције, Дамир Хаџић је био један од главних људи које је "шкаљарац" Игор Дедовић држао "на вези". Дедовић је, са својом десном руком Стеваном Стаматовићем, убијен 19. јануара ове године у препуном ресторану у Атини. За овог Ужичанина се говорило да је одрађивао све "прљаве" послове у Србији, посебно када је реч о организацији убистава.

У "папирима" наших истражних органа наводи се и да Дамир Х. има своју организовану криминалну групу и јако упориште у Ужицу и златиборском крају. Доводи се у везу са серијом разбојништава и пљачки широм Европе. На мети су биле углавном јувелирнице и златаре, а верује се да је он један од истакнутих припадника групе "Пинк пантери".

И у самом Ужицу, према тврдњама истражних органа, починио је неколико тешких кривичних дела, после којих је побегао у иностранство. Током тог бекства по земљама Западне Европе, чинио је крађе и разбојништва. Он је, иначе, пре десетак година ухапшен у Милану где је, како тврди тамошња полиција, организовао пљачку блиндирнаог возила за превоз новца.

Тај покушај је пропао, иако је он са својим саучесницима био наоружан дугим и кратким цевима. Убрзо се опет нашао на слободи, па се вратио у Ужице. Почетком 2012. године на њега је пуцано у кладионици у овом граду. Рањен је са три метка, али је успео да се спасе.

Оперативна сазнања говоре да са члановима "шкаљарског клана" учествује и у кријумчарењу кокаина из Јужне Америке ка Западној Европи. "Активан" је био у сукобу два которска клана и полиција сумња да је по налогу Дедовића, поред Филипа Кораћа (блиског сарадника Луке Бојовића) и Мићка В., једини био "способан" да организује убиства за рачун "шкаљараца".

Ипак, у случају Балтића он је, како се сумња, и директно окрвавио руке. У тренутку када Кавчанин улази у гаражу притрчава и први отвара ватру из пиштоља, са сувозачке стране. Тада прилази мушкарац са аутоматом и мети пуца у главу. Готово сви испаљени меци завршили су у жртви. Балтићева кума, која је седела на сувозачком месту, није ни огребана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)