У СТАНУ УБИЈЕНОГ СРБИНА 250.000 $: Сумња се да му је фармацијa била само параван за друге послове

З. У.

22. 07. 2020. у 22:04

ЕКВАДОРСКА полиција је током претреса стана убијеног Нишлије Саше Спасића (56) пронашла око 250.000 америчких долара, али и лучка (поморска) документа која показују да се овај Србин, поред осталог, бавио организовањем и транспортом робе у бродским контејнерима.

У СТАНУ УБИЈЕНОГ СРБИНА 250.000 $: Сумња се да му је фармацијa била само параван за друге послове

Фото Twitter

Осим тога, у његовом пасошу забележена су честа путовања до Србије, Бугарске и Шпаније!

Утврђено је и да је Спасић први пут ушао у Еквадор преко Перуа октобра 2018. године.

- Према незваничним сазнањима, Спасић је у Еквадору боравио са супругом и малолетном ћерком, а имао је регистровано неколико фирми за трговину фармацеутским производима. Сумња се, међутим, да је то био само параван за друге послове - наведене су сумње еквадорске полиције. -

Полиција је у истрази његовог убиства, у понедељак по подне у тржном центру у Гвајакилију, утврдила да је он често путовао, најчешће авионом и то ка Београду, Софији и градовима у Шпанији.

У више наврата, како се наводи, боравио је и у Перуу. Последњи пут у овој земљи био је почетком јула ове године. Пре три и по месеца је стигао у еквадорски град Гвајакил, где је био све време и одакле је често одлазио ка Лими.

- Новац који је пронађен у његовом стану био је без порекла - објавили су еквадорски медији. - Та чињеница, као и документи, који се односе на бродски транспорт, према тврдњама полиције, могу да укажу на организовани криминал, као и то да је Спасић био део тога.

Челници еквадорске полиције наводе да је убиство Спасића највероватније наручена мафијашка егзекуција. Непознати младић пришао је столу за којим је седео са супругом и ћерком. Пришао му је неопажено баш у тренутку док је конобар записивао наруџбину. Испаљена су три хица, од којих је га је један погодио у главу и на месту усмртио.

Командант полиције Виктор Араус изјавио је да се сумња да је жртва убијена због повезаности за "организованим криминалом, нелегалном економијом и трговином дрогом" не прецизирајући о чему се тачно ради.

Фото: принрскирн

- Свако у животу пролази онако како ради и чини - рекао је Араус одговарајући на питање новинара о Спасићу. - Ако постоје људи који су повезани са криминалним активностима, они су свесни како би могли да заврше, али и каквим су опасностима изложени.

ПОВЕЗАНИ ЗЛОЧИНИ?

НЕКОЛИКО сати пре убиства Спасића, у овом еквадорском граду догодио се још један злочин. Жртва је усмрћена на балкону своје куће. Камере су забележиле да су нападачи пролазили мотором и да је сувозач испалио хице ка мети и ликвидирао је. Двојица осумњичених за то смакнуће на балкону су ухапшена. Сада се истражује да ли су они повезани и са убиством Спасића неколико сати касније.

ЕГЗЕКУТОРИ

ЕКВАДОРСКА полиција је саопштила да је идентификовала убицу, али није јасно и да ли је он лоциран и ухапшен. У појединим медијима је објављено да су двојица егзекутора приведена и да се истражује да ли су повезани са Спасићевом ликвидацијом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)