УСКОРО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ФИЛИЋА: Потврђена оптужница Николи Б. (20) и Митру П. (20)

Ј. ИЛИЋ

21. 07. 2020. у 08:51

ВИШИ суд у Смедереву донео је решење о потврђивању оптужнице Вишег јавног тужилаштва против Николе Б. (20) и Митра П. (20) из Велике Плане, који се терете за тешко убиство Стефана Филића (18) из Старог Села.

УСКОРО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ФИЛИЋА: Потврђена оптужница Николи Б. (20) и Митру П. (20)

Ресторан испред ког је убијен Стефан / Фото архива

Како сазнају "Новости", одбрана једног од окривљених, Митра П. уложила је приговор на оптужницу, који је Веће Вишег суда у Смедереву одбацило.

- Нећемо се жалити на ову одлуку Апелационом суду - потврдио је адвокат Душан Костић.

Одбрана другог окривљеног није уложила приговор, тако да је оптужница постала правоснажна. Сада се очекује да суд одреди датум почетка главног претреса.

Никола Б. и Митар П. оптужницом се терете да су 2. фебруара у Великој Плани, испред клуба "Бродолом" насмрт претукли Стефана. Како се у оптужници наводи, младића су више пута ударили песницама у главу, после чега је он пао на земљу, а док је лежао, Никола Б. га је шутнуо ногом у главу. Стефан је одмах пребачен у болницу, где је преминуо 30 сати касније.

Истрага у смедеревском тужилаштву је завршена за три месеца. Никола Б. је на саслушању пред тужиоцем делимично потврдио догађај, али је то представио као тучу. Митар П. је негирао умешаност. Подвргнути су неуропсихијатријском вештачењу, јер су, како се тврди, били под утицајем алкохола. Резултати вештачења су показали да им је урачунљивост била смањена, али не у великој мери.

На налаз обдукције Филића чекало се два месеца, а на вештачење повреда мање од месец дана. После обдукције и вештачења повреда, које су обавили лекари Института за судску медицину, установљено је да су ударци у главу били фатални.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)