БОГОЉУБ НЕСТАО ЗА ЧАС: Склизнуо са душека у Бованско језеро, брат није могао да му помогне

Ј. ЋОСИН

15. 07. 2020. у 20:22

БОГОЉУБ Б. (17), из алексиначког села Мозгово, утопио се у уторак по подне у Бованском језеру, када је склизнуо са душека на којем је лежао и упао у воду која је на том делу дубока више од три метра. Његово тело, у среду око 14 часова, из језера су извукли рониоци Жандармерије.

БОГОЉУБ НЕСТАО ЗА ЧАС: Склизнуо са душека у Бованско језеро, брат није могао да му помогне

Рониоци су извукли тело Богољуба из Бованског језера / Фото Ј. Ћосин

Како наш лист сазнаје, Богољуб је у уторак по подне дошао да се окупа на језеру. Иако непливач, позајмио је од деце која су се ту купала душек, али је у једном тренутку са њега склизнуо у воду и више није испливао.

- Упозорио сам га да буде пажљив, јер не зна да плива. После неког времена, зачули су се граја и дозивање у помоћ деце која су се купала у плићаку. Један човек је брзо дотрчао до воде, али мог брата више нигде није било. Касније су дошли ватрогасци и спасиоци, али нису имали опрему за потрагу, па су затражили помоћ специјалне јединице ронилаца из Београда - испричао је, за "Новости", Богољубов старији брат Марјан.

Скрхана од бола, Богољубова мајка Данијела, која ради као надничар у брању малина у Ивањици, каже да је предосетила несрећу.

- Спремам се да се из Ивањице вратим у Мозгово, син Марјан ме обавестио о трагедији. Са Богољубом сам се чула у среду и био је радостан што ће ићи да се купа на језеру, а мене су обузеле неке црне мисли. Деца су ми непливачи и рекла сам им да не улазе у воду - понављала нам је кроз плач његова мајка Данијела.

Како сазнајемо, Богољубов отац обесио се пре неколико година оставивши иза себе три сина, четири кћери и супругу. Недуго затим, Данијели је настрадао и најстарији син, а зла судбина у уторак јој је однела и најмлађег - Богољуба.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)