БИВШИ ПОЛИЦАЈАЦ РУГА СЕ ПРАВОСУЂУ ПУНИХ 13 ГОДИНА: Нападач на нашег дописника из Лознице и Шапца упорно избегава извршење пресуде

В. Црњански Спасојевић

13. 06. 2024. у 10:25

АГОНИЈА нашег колеге Владимира Митрића, дописника "Новости" из Лознице и Шапца, који је нападнут пре пуних 19 година скоро на идентичан начин на који је убијен дописник из Јагодине Милан Пантић - с леђа, бејзбол палицом, на улазу зграде у којој је живео - и даље траје. Иако је Митрићев нападач, бивши полицајац, осуђен још 2005. године, ни до данас му није платио судске трошкове, упркос четири правоснажне, извршне пресуде.

БИВШИ ПОЛИЦАЈАЦ РУГА СЕ ПРАВОСУЂУ ПУНИХ 13 ГОДИНА: Нападач на нашег дописника из Лознице и Шапца упорно избегава извршење пресуде

сведочење Место напада на Митрића 2005. Фото приватна архива

Да би дошао до онога што му припада, Митрић мора и даље да финансира трошкове извршења, док се осуђени нападач "храбро" крије и на тај начин изругује и праву и правди, и Митрићу и држави.

- Добио сам решење јавног извршитеља да за јуче, 12. јуна, у девет сати, обезбедим два сведока и квалификованог бравара, како би био спроведен попис имовине у кући где живи тај бивши полицајац, осуђен на годину дана због напада на мене, 12. септембра 2005. Тада ми је нанео тешке телесне повреде у улазу зграде у којој сам живео, у Лозници. Напад је био скоро идентичан оном на колегу Пантића. Већ 13 година мој нападач, несуђени убица, избегава да ми плати судске трошкове по четири правоснажне пресуде. Практично сам морао сам да финансирам трошкове свих ових година, у износу далеко већем и од моје бруто плате - каже Митрић.

И док дужник избегава све обавезе, наш колега и даље плаћа таксе.

ОБЕЗБЕЂЕЊЕ

ЗАНИМЉИВО је да је Митрић претучен у улазу зграде у којој је живео, на само десетак корака од баште пуне гостију у којој су била четири полицајца, у цивилу, ван дужности. Од 2005. наш колега живи са полицијским обезбеђењем.

- Обезбедио сам два сведока и бравара, као што ми је тражено, и дошли смо на извршење. Дужник је, међутим, одбио да се извршење спроведе, док претходног пута нико није био код куће. И све тако! Моји трошкови, али и непријатности, не престају - објашњава Митрић.

Да апсурд буде већи, иако је он жртва, а не кривац, извршитељ му је, како каже, запретио да ће, ако не обезбеди сведоке и бравара, поступак бити обустављен!

Фото О. Радошевић

 

- И, по ко зна који пут ја морам да поступим, народски речено, у корист своје штете. Да зло буде веће, он није платио ни дажбине држави по тим предметима. Од председника Основног суда у Лозници Драгана Цветиновића својевремено сам тражио да ми одговори колико је трошкова платио држави. У ономе што ми је послато избегнут је одговор на то питање. Видео сам да је враг однео шалу. Извршења путем суда, раније, нису дала никакве резултате, као ни ова код јавног извршитеља. Дужник је добио доста времена да имовину преводи на друге и несумњиво је да и данас има залеђину тамо где не би смео да је има, што ме, поред осталог, тешко забрињава - признаје Митрић.

ХРАБРОСТ

МИТРИЋ већ годинама отворено пише о криминалу са обе стране Дрине. Његови проблеми се интензивирају после убиства Жељка Ражнатовића Аркана, 15. јануара 2000. године, јер је писао о окривљенима за тај злочин, којих је највише из Лознице. Три пута су му, у строгом центру града, демолирана кола.

Владимир Митрић је добитник награде за новинарску храброст "Милан Пантић", 2006. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

ИМЕ Коринe Смит многи повезују са женом која је одлучила да свесно жртвује себе због терора који су преживела њена деца, други је ипак зову бескомпромисном убицом.

22. 07. 2024. у 17:39

Коментари (0)

ПРОЛАЗНИЦИ БИЛИ ИЗНЕНАЂЕНИ: Ђоковић након Вимблдона ухваћен у шетњи са лепом Рускињом (ВИДЕО)