ПРИЗНАО ЗЛОЧИН, О ДЕТАЉИМА КАСНИЈЕ: Ево шта је на саслушању тврдио Алекс који је убио оца, бабу и деду

С. М. ЈОВАНОВИЋ

07. 06. 2024. у 07:30

АЛЕКС Милојевић (22), осумњичен да је убио оца Предрага Педу (60), бабу Сарајевку (81) и деду Милоша (81), на предлог Вишег јавног тужилаштва у Зајечару, провешће у притворској јединици зајечарског Окружног затвора наредних месец дана.

ПРИЗНАО ЗЛОЧИН, О ДЕТАЉИМА КАСНИЈЕ: Ево шта је на саслушању тврдио Алекс који је убио оца, бабу и деду

Фото: Ј. Ћосин/Друштвене мреже

Овај младић саслушан је у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару у присуству браниоца по службеној дужности. Злочин је признао, али детаљну одбрану није изнео, рекавши да ће све испричати накнадно и да је под великим стресом. Овај троструки злочин у породици која је у целом Књажевцу и околини важила за сложну и узорну, шокирао је мештане. О Алексу сви имају само речи хвале, о његовој породици, такође.

- Ником се није пожалио, а да му је било тешко сигурно јесте. Да се Педа није разболео још и некако, али он се шлогирао, баба имала пејсмејкер, деда непокретан... Ово што се десило све нас је шокирало. Алекс је дивно дете, добро, лепо, љубазно, шта је пресудило да то уради, нико не зна - прича Бисерка Симеоновић, рођака Милојевића.

Рођаци и комшије, док чекају да из иностранства стигне Алексов стриц Ненад, Предрагов близанац, и даље немоћно одмахују главом. Никоме, кажу, ништа није јасно.

- Шта ли је прелило чашу, питање је да ли су се стварно свађали тог дана, као што се прича? Кажу да је момак хтео да деду смести у дом, пошто му је потребна нега и брига 24 сата. Наводно да су се остали успротивили томе, али ко ће да зна шта се десило у њиховој кући - каже нам један од комшија.

Алексу је додељен адвокат по службеној дужности, али се очекује да му мајка Зорица, са којом је пре пар година успоставио контакт, ангажује другог. Зорица тврди да су јој Милојевићи годинама бранили да виђа сина. Претпоставља се да ће по именовању другог адвоката Алекс изнети своју одбрану и испричати шта се догодило у четвртак по подне када је хицима из дединог уредно пријављеног ловачког карабина пресудио укућанима.

- У јануару му је био рођендан. Дала му је баба 60.000 динара да прослави рођендан. Давали су они и сину, али не много, јер је он волео попије. Унук је радије улагао новац у кућу, враћао им до динара кусур. Поштен био, неће њихове паре, радио, зарађивао за себе, са компјутером је радио. Хтео је да студира немачки језик, али није успео, па је уписао заштиту на раду. Каније је напустио студије, а спремао се поново да проба са немачким језиком, али сад се ово десило - наводи прва комшиница.

Алексови другови не желе ни реч да кажу о овом догађају. У шоку су и његови бивши наставници. Некадашња разредна Савица Илић каже да јој је био последња генерација пред одлазак у пензију.

- Он је био толико добро дете да ја још не могу да се повратим и да дођем себи да је тако нешто могао да уради. Никада није имао ниједан проблем, никада се није нити тукао нити било шта. Супер је био дете, добар ученик - додаје ова жена.

Минимум десет година затвора

АЛЕКС Милојевић осумњичен је за тешко убиство троје људи за које је запрећена казна од минимално 10 година до доживотне робије. У Вишем јавном тужилаштву у Зајечару не наводе детаље овог злочина осим да је Алекс лишио живота оца, бабу и деду. Сару и Мићину убио је у дневној соби, док су гледали телевизијски програм, а оца у ходнику. Након што је то учинио, комшијама је рекао шта је урадио и сачекао полицију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

"ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ" Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

УТИЦАЈНИ амерички бизнисмен и милијардер Илон Муск, у светлу пуцњаве на митингу бившег америчког председника Доналда Трампа, рекао је на друштвеној мрежи Икс да су у протеклих осам месеци два пута покушали да га убију.

14. 07. 2024. у 03:26

Коментари (0)

АТЕНТАТ НА ДОНАЛДА ТРАМПА - СВИ ДЕТАЉИ: Погођен у уво и крвав одведен са бине - ФБИ идентификовао нападача