НОВИ ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ САМОУБИСТВА СУПРУЖНИКА ЛАВА И МАРТИНЕ: У овом правцу сада иде истрага

Љ. Прерадовић

18. 04. 2024. у 18:40

СУПРУЖНИЦИ Мартина Петровић Сувајџић (23) и две године старији Лав Петровић Сувајџић, који су првог дана марта скочили са 17. спрата зграде у новосадском насељу Лиман 2, преминули су због задобијених повреда, услед пада са висине.

НОВИ ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ САМОУБИСТВА СУПРУЖНИКА ЛАВА И МАРТИНЕ: У овом правцу сада иде истрага

ФОТО:Љ.П.

 Из записника о хемијско-токсиколошким анализама узорака узетих од обоје, како наводе за "Новости" у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду, произлази да је код обоје у организму пронађено присуство алкохола, али и лекова против болова, повишене телесне температуре и кашља, као и њихових метаболита.

Њих двоје су се, подсетимо, те вечери око 22 часа, одлучили на самоубиство скоком са солитера у Булевару цара Лазара 7. Претходно су, како се сумња, усмртили двојицу својих синова старих годину и три године. Након што су супружници идентификовани, 2. марта су у кући у Петроварадину где су живели, пронађена беживотна дечја тела. Прва сумња, да су их усмртили, пала је на родитеље.

Досадашњи резултати обдукције и токсиколошких анализа, показали су да је у телима двојице малишана било и етанола који би могао да буде узрок смрти, а не неки пестициди, како су у почетку пренели поједини медији.

Први токсиколошки резултати су, како смо раније објавили, показали да у телима дечака постоје одређене супстанце које су могле довести до њихове смрти, али су додатне анализе настављене јер није утврђено да ли су усмрћени случајно или намерно.

Истрага у више праваца

У КУЋИ су пронађени одређени египатски симболи, а на столу је, наводно, био и папир са молитвом сатани, па се утврђује да ли је реч о окултизму, односно да ли су евентуално припадали неком религијском култу. Истрага се води и у том правцу.

- Ипак, све супстанце су могле да проузрокују смрт тако да се још вештачи колики је проценат нађен у телима и колико је могао штете да нанесе деци с обзиром на концентрацију и узраст и тежину малишана - сазнајемо од извора упознатог са истрагом, која је још у току.

Оно што се засад сигурно зна јесте да деца нису преминула насилном смрћу и да у овом злочину није учествовало треће лице, али да се са сигурношћу не може утврдити да ли су осумњичени заједно отровали децу или је то учинио отац, односно мајка. На телима деце у кући у Петроварадину, где је пар живео, није било видљивих повреда, нити крви, а на столу је, према незваничним сазнањима, пронађена флаша са неком супстанцом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НЕМАЧКА У ШОКУ ЗБОГ СОПСТВЕНЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ: Ало! Подржавате пропаганду Владимира Путина!