НИЈЕ БИЛО ПРИЈАВЕ НАСИЉА У ПОРОДИЦИ: Заштитник грађана покренуо поступак због убиства жена у Новом Саду

Љ.П.

13. 03. 2024. у 10:40

ЗАШТИТНИК грађана је због убиства Гордане Т. (53) из Новог Сада, на сопствену иницијативу, на основу медијских информација, покренуо поступак контроле законитости и правилности рада Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова и Министарства унутрашњих послова.

НИЈЕ БИЛО ПРИЈАВЕ НАСИЉА У ПОРОДИЦИ: Заштитник грађана покренуо поступак због убиства жена у Новом Саду

ФОТО:Љ.П.

Од Покрајинског секретеријата Заштитник грађана тражи да у року од 15 дана обави надзор над стручним радом Центра за социјални рад Града Новог Сада, у овом случају посебно у вези са евентуалним пријавама за партнерско насиље и мерама које су предузете у циљу заштите жртве.

Заштитник грађана од Министарства унутрашњих послова тражи да му у истом року достави детаљан извештај о поступању надлежне полицијске управе у конкретном случају, са посебним освртом на активности које су спроведене од стране полицијских службеника у овом случају и оствареној сарадњи са Центром за социјални рад, тужилаштвом и другим органима по евентуалним ранијим пријавама партнерског насиља, као и да ли је такво поступање полиције било у складу са обавезама прописаним Законом о спречавању насиља у породици.

Педесетрогодишња Новосађанка је, подсећамо, пронађена без знакова живота у својој кући у понедељак у поподневним сатима, а за њену смрт је осумњичен супруг Никола Т. (55), који је након тога покушао самоубиство скоком са Темеринског моста у канал ДТД. Жена је убијена ударцима по глави електричном бушилицом.

Дело је квалификовано као тешко убиство јер постоји сумња да је почињено на свиреп и подмукао начин, за које је запрећена и казна доживотног затвора.

Како сазнајемо, у овој породици никада није било пријава за насиље. Комшије које познају брачни пар рекли су да се никада нису чуле свађе из њихове куће, нити се по њиховом односу и понашању то могло наслутити.

БОНУС ВИДЕО - ЈЕЗИВО! Обистиниле се претње Јова Бакића: Ђиласовци почели да јуре људе по улицама

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

24 године након историјског окршаја на Еуру 2000. године у Белгији и Холандији, Србија и Словенија се од 15 часова састају у 2. колу групе Ц Европског првенства. Словенија је тада шокирала СР Југославију и повела са 3:0, али су Плави успели да остваре један од најлуђих повратака у историји Европских првенстава изједначивши резултат на 3:3 за само 6 минута.

20. 06. 2024. у 10:00

ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ДОМА НОВАКА ЂОКОВИЋА: Како су он и Ђедов мали гледали трилер Србије и Словеније (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ДОМА НОВАКА ЂОКОВИЋА: Како су он и "Ђедов мали" гледали трилер Србије и Словеније (ФОТО)

ЦЕЛА Србија је још једном уз фудбалску репрезентацију. Вероватно је веома мали број оних који нису пратили трилер меч Србије и Словеније у другом колу групе "Ц" на Европском првенству у Немачкој.

20. 06. 2024. у 20:15

Коментари (0)

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура