НИЈЕ СМЕО ДА ЈОЈ ПРИЂЕ НА МАЊЕ 100 МЕТАРА: Бранислав Р. (48), осумњичен да је убио супругу и ташту, два пута осуђиван због насиља у породици

Љ.П.

20. 02. 2024. у 19:16

БРАНИСЛАВ Р. (48) осумњичен за тешко убиство бивше супруге Драгане Радић (47) и њене мајке Наде Четник (75), претходних година, два пута је осуђиван због насиља у породици и имао је забрану приласка и комуникације.

НИЈЕ СМЕО ДА ЈОЈ ПРИЂЕ НА МАЊЕ 100 МЕТАРА: Бранислав Р. (48), осумњичен да је убио супругу и ташту, два пута осуђиван због насиља у породици

ФОТО:Љ.П.

Како наводе у основном суду у Новом Саду, пресудом од 17. априла 2019. године, Б.Р. је оглашен кривим за кривично дело насиље у породици и изречена му је условна осуда са претходно утврђеном јединственом казном затвора у трајању од 10 месеци и истовремено одређено да се утврђена казна неће извршити уколико окривљени у року од две године од дана правноснажности пресуде не учини ново кривично дело. Наведена пресуда је постала правноснажна 17. априла 2019. године.

Пресудом Основног суда у Новом Саду од 22. децембра 2021. године окривљени Б.Р. је, како предочавају у овом суду, оглашен кривим због кривичног дела насиље у породици из члана 194 став 2 у вези става 1 Кривичног Законика за које му је претходно утврђена казна затвора у трајању од годину и месеци, те је на основу члана 67. Кривичног Законика опозвана условна осуда изречена претходном наведеном правноснажном пресудом, па се казна затвора у трајању од 10 месеци узима као утврђена, те је применом члана 60 Кривичног Законика окривљени осуђен на јединствену казну затвора у трајању од две године два месеца.

Наведеном пресудом на основу члана 89а Кривичног Законика у вези члана 78., 79. и 80. Кривичног Законика окривљеном је изречена и мера безбедности забране приближавања и комуникације са оштећеном, па је окривљеном забрањен приступ оштећеној на удаљености мањој од 100 метара и то приступ у простору око места становања оштећене и места рада оштећене, као и даље узнемиравање оштећене и свака друга комуникација са оштећеном у трајању од две године од дана правноснажности пресуде, с тим да се време проведено у затвору не урачунава у време трајања ове мере.

Наведена пресуда је постала правноснажна дана 21. марта 2022. године. Бранилац окривљеног је након правноснажности пресуде поднео захтев за заштиту законитости тада Врховном касационом суду, те је Врховни касациони суд дана 8. септембра 2022. године донео пресуду којим се као неоснован одбија захтев за заштиту законитости браниоца окривљеног.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

МОЖДА НИСАМ ЦЕЦА, АЛИ САМ У БРАКУ СА ФУДБАЛЕРОМ Карлеуша дала свој суд: Лука Јовић - тај вам је Обилић који вечерас убија Мурата!

"МОЖДА НИСАМ ЦЕЦА, АЛИ САМ У БРАКУ СА ФУДБАЛЕРОМ" Карлеуша дала свој суд: Лука Јовић - тај вам је Обилић који вечерас убија Мурата!

ПЕВАЧИЦА Јелена Карлеуша у свом стилу је пружила подршку нашој фудбалској репрезентацији која вечерас игра утакмицу са Данском.

25. 06. 2024. у 13:17

Коментари (0)

НАЈСРЕЋНИЈИ ЗНАК ХОРОСКОПА У ЈУЛУ 2024! Изненадна зарада, нова некретнина и прави избор љубави