"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Ево како се бранио Бранислав (48), осумњичен за убиство Драгане и Наде код Беочина

Љ.П.

20. 02. 2024. у 13:04

БРАНИСЛАВ Р. (48), који је осумњичен за двоструко убиство бивше супруге Драгане и њене мајке Наде у Раковцу код Беочина, приведен је у Више јавно тужилаштво у Новом Саду, а како "Новости" сазнају, на саслушању се бранио ћутањем.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ево како се бранио Бранислав (48), осумњичен за убиство Драгане и Наде код Беочина

Фото: Новости

Поводом догађаја који је изазвао узнемирење јавности и који се догодио у Раковцу дана 18. фебруара у вечерњим часовима, у Улици цара Лазара, када је осумњичени Б. Р. на свиреп начин лишио живота оштећену Д. Р. и Н. Ч. из Раковца, уједно кршећи забрану приближавања и комуникације са оштећеном Д. Р., Више јавно тужилаштво у Новом Саду обавештава јавност да је описан догађај правно квалификовало као кривично дело тешко убиство.

То дело кажњиво је кривичним закоником Републике Србије чланом 114, ставом 1, тачком 1, казном затвора у трајању од најмање 10 година или доживотним затвором као и кривично дело Кршење забране утврђене мером безбедности, кажњиво Кривичним закоником Републике Србије чланом 340а, казном затвора у трајању до шест месеци.

У току до сада предузетих радњи и мера, како се наводи у саопштењу ВЈТ, у сарадњи са Полицијском управом у Новом Саду, осумњичени Б. Р. је ухапшен, те му је одређено задржавање до 48 часова, у ком року је приведен и саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду на околност извршења кривичних дела која му се стављају на терет. Након саслушања осумњиченог, Више јавног тужилаштво у Новом Саду је Вишем суду у Новом Саду предложило одређивање притвора из свих законских разлога.

- Више јавно тужилаштво у Новом Саду ће у складу са законом спровести истрагу, у оквиру које ће прикупити све доказе и предузети све потребне радње ради доношења јавнотужилачке одлуке, о чему ће јавност бити благовремено обавештена – додаје се у саопштењу ВЈТ.

Фото: Љ.П.

Према сазнањима "Новости", осумњичени за убиство бивше супруге и њене мајке, пред тужиоцем није изнео своју одбрану, односно искористио је право да се у овој фази поступка брани ћутањем.

Подсећамо, Драгана Радић (47) и њена мајка Нада Четник (75), из Раковца код Беочина, усмрћене су у недељу увече око 20 часова, а полиција је ухапсила Драганиног бившег супруга Бранислава Р. (48) под сумњом да их је убио убодима ножем.

Осумњичени је, како сазнајемо, развалио врата у приземљу куће у Улици цара Лазара 56 у насељу Салаксије и ту је напао Наду ножем, а затим се попео на спрат, где је такође развалио врата и насрнуо на бившу супругу. После тога, осумњичени је позвао полицију, која га је ухапсила и код њега пронашла нож.

Мештани Раковца, узнемирени и шокирани двоструким убиством, за Драгану и Наду кажу да су биле дивне особе, док за Бранислава казују да је био преке нарави, посебно када попије. Још додају да им је познато да је сада покојна Драгана годинама трпела насиље и да је пријављивала супруга. Бранислав је због насиља у породици провео 22 месеца у затвору, на колико је био осуђен, а на слободи се нашао јануара 2023. године. И пре тога је, 2017. године био осуђен условно, такође због насиља у породици, и имао је забрану приласка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

МОЖДА НИСАМ ЦЕЦА, АЛИ САМ У БРАКУ СА ФУДБАЛЕРОМ Карлеуша дала свој суд: Лука Јовић - тај вам је Обилић који вечерас убија Мурата!

"МОЖДА НИСАМ ЦЕЦА, АЛИ САМ У БРАКУ СА ФУДБАЛЕРОМ" Карлеуша дала свој суд: Лука Јовић - тај вам је Обилић који вечерас убија Мурата!

ПЕВАЧИЦА Јелена Карлеуша у свом стилу је пружила подршку нашој фудбалској репрезентацији која вечерас игра утакмицу са Данском.

25. 06. 2024. у 13:17

Коментари (0)

ДА САМ БИРАО, НЕ БИХ БИО МУСТАФА Бака ме терала да клањам, мучила ме, код друге смо славили и Божић и Ускрс