"САМО ЈЕ РЕКЛА - МАЈКА МИ ЈЕ МРТВА" Убиство Андрее Ковачевић у Варварину није до краја разјашњено - Мотив и даље тајна (ФОТО)

С.БАБОВИЋ

05. 09. 2023. у 14:35

НИКАД до краја није откривен мотив ужасног убиства Андрее Ковачевић (47), које се у лето 2021. године догодило у породичној кући Аранђела Дачића (82) у Варварину.

САМО ЈЕ РЕКЛА - МАЈКА МИ ЈЕ МРТВА Убиство Андрее Ковачевић у Варварину није до краја разјашњено - Мотив и даље тајна (ФОТО)

Фото: Фејсбук

Андреа је као кућепазитељка повремено бринула о Аранђелу, који је живео сам. Кобног јутра, Дачић је на њу насрнуо ножем и заклао је у кухињи. Локва неосушене крви у соби Дачићевог домаћинства, где се догодило сурово убиство, сведочи колико ју је убица јако засекао сечивом. Нешто касније, пронађено је и беживотно тело убице, који се обесио о греду, у шупи.

Фото: Фејсбук

Андреа Ковачевић

Тело је пронашла ћерка несрећне жене, А. Ј. Лекари су могли само да констатују смрт. Да више није жива знала је и уплакана девојчица.

- Отворила је врата и угледала ужас, своју мртву мајку - посведочила је, за "Новости", Каја Јовановић, прва комшиница. - Излетела је из куће и почела да виче. Рекла сам јој да прескочи ограду и дође код мене. Само је рекла "мајка ми је мртва"!

Све до доласка полиције није се знало шта је са Аранђелом.

Фото: Фејсбук

Аранђел Дачић

- Толико ми је жао те жене, била је добра, па четворо деце је имала! - испричала нам је сломљена Снежана Миленковић, Аранђелова ћерка, која је пре Андрее бринула о оцу. - Много је пио, мешао је алкохол са лековима. Буде на лечењу, пусте га, дође овде, узме бицикл, оде у град, па опет узме пиће. Бринула сам о њему, питала лекаре, док је мајка Јагода била жива, да ли може да јој науди. И лекари су ми рекли да би био фин да не меша лекове и алкохол.

Убијена мештанка Маскара код Аранђела је чистила кућу, кувала, бринула о пластенику. Од свог села до Варварина долазила је на мотору. Комшије кажу да је Андреа била ниска, али не и слабашна. Претпостављају да ју је убица изненадио и напао с леђа.

Фото: Фејсбук

Кућа ужаса

Мештани Варварина посведочили су за "Новости" да је Аранђел раније имао суицидне намере. Да ће наудити неком другом, међутим, нису могли да верују.

- Затекли смо га пре неколико година како виси у тој истој шупи, где су га сада нашли и некако смо успели да га скинемо са греде - присетио се комшија Бојан Јовановић.

Тада је завршио на психијатрији.

Усмртио жену на слави

НОЖЕМ је у Варварину убијена још једна жена. Милицу Павловић (60) усмртио је њен супруг Небојша (60) на породичној слави новембра 2015. године, наочиглед ужаснуте родбине и пријатеља. Пре него што је заклао супругу, Небојша је уредно спаковао ствари за затвор, а после убиства рекао да је "урадио добар посао". Деца су пронашла потресан дневник своје мајке. На страницама је сведочила о насиљу у браку. 

Андреа Ковачевић била је пореклом из Немачке, а пре него што се преселила у Маскаре, живела је у Војводини и у Обрежу. Више сведока испричало је да је само пар дана пре него што је страдала долазила код Аранђела и обављала уобичајен посао. Никада се није пожалила да је према њој био агресиван. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКИ РАСКОЛ ОКО УКРАЈИНЕ: Макрон и Шолц први пут одбили Вашингтон - Можда смо глупи, али нисмо толико

ВЕЛИКИ РАСКОЛ ОКО УКРАЈИНЕ: Макрон и Шолц први пут одбили Вашингтон - "Можда смо глупи, али нисмо толико"

ДОШЛО је до великог раскола између влада САД и Европе око плана за обезбеђивање огромног кредита од 50 милијарди долара за Украјину уочи самита Г7 у Италији, пише бриселски Политико.

12. 06. 2024. у 20:30

ТОРНАДО ПОГОДИО СРБИЈУ: Олујно невреме са грмљавином опустошило ове крајеве земље (ВИДЕО)

ТОРНАДО ПОГОДИО СРБИЈУ: Олујно невреме са грмљавином опустошило ове крајеве земље (ВИДЕО)

СРБИЈА је данас била на удару грмљавинских процеса са пљусковима. У деловима земље забележене су и грмљавинске олује. Олује са градом погодиле су шире подручје Пожеге и Чачка.

12. 06. 2024. у 20:25

Коментари (0)

ЈОШ НИСТЕ ОДЛУЧИЛИ ГДЕ ЋЕТЕ НА ЛЕТОВАЊЕ? Контики вас води у Тунис по невероватно ниским ценама