ЗЛОЧИН ТРИ ГОДИНЕ ПОД ВЕЛОМ ТАЈНЕ: Зашто је убијена жена у Врањској Бањи

Јелена Стојковић
Јелена Стојковић

20. 06. 2023. у 19:00

ПРОШЛЕ су три године од незапамћеног двоструког убиства у насељу Ћосики у Врањској Бањи. За полицију и тужилаштво је и данас, упркос опсежној истрази, непознато ко је починио овај злочин. Непознат је и мотив.

ЗЛОЧИН ТРИ ГОДИНЕ ПОД ВЕЛОМ ТАЈНЕ: Зашто је убијена жена у Врањској Бањи

Фото: Ј.С.

У ноћи између 19. и 20. јула 2020. године у дворишту породичне куће, пронађена су тела убијених Славољуба Младеновића (47) и његове невенчане супруге Бранкице Анђелковић (41). Тела је пронашао Бранкичин отац, који је тог јутра био забринут, јер Бранкица није дошла на посао. Није одговарала ни на телефонске позиве.

Докази о томе ко је из ловачке пушке испалио девет метака, не постоје. Барем засада, енигма за истражне органе је и мотив. Спекулише се да је Славољуб био жртва зеленаша, а његова супруга "случајна жртва", јер је видела убицу. Међутим, за тако нешто, барем до сада, нису пронађени докази.

Из Вишег тужилаштва у Врању које спроводи истрагу, "Новостима" је потврђено да је предмет и даље у фази истражног поступка против непознатог извршиоца, због кривичног дела тешко убиство.

Једини нерешени случај

ИСТРАГУ је до почетка ове године, водио познати врањски инспектор за крвне деликте Слађан Ристић, који је сада у пензији. Овај случај остао је једини нерешени у његовој дугогодишњој каријери. Због поступка који још траје, Ристић није желео да говори о истрази за коју је сигуран да се и даље професионално води.

- У току је рад полиције на откривању извршиоца по захтеву тужилаштва од 10. августа 2020. године. Одрађена су вештачења и предузете су друге доказне радње, како би се открио извршилац и мотив - каже главна тужитељка, Данијела Трајковић. - У току овог поступка обављена су бројна вештачења, балистичка, вештачења телефона, ДНК вештачења, физичко-хемијска вештачења.

Фото: Ј.С.

 

Међутим, ништа од овога још није довело до доказа или бар до некога ко је осумњичен. Људи у Врању и Врањској Бањи немају дилему да је мотив убиства брачног пара, новац, и да је жена случајна жртва, а да је мета убице био њен супруг, за кога се од почетка спекулише да се бавио зеленашењем.

Двоструко убиство у Врањској Бањи догодило се највероватније током ноћи. Комшије су испричале да се ништа сумњиво није догађало, као ни да су ишта чули, али с обзиром на удаљеност кућа у овом крају, то и није било од помоћи полицији. Истрага је показала да је убица од жртава био удаљен тек метар и по до два кад је пуцао, као и да су сви, осим једног метка, испаљени у мушкарца. Овај детаљ је навео на претпоставку да је Славољуб и био мета убице, а да се Бранкица појавила испред куће, када је чула да нешто није у реду.

- Често помислимо да је убица неко кога свакодневно срећемо. Ово је мало место. О Бранкици имамо само лепе речи, жена је страдала ни крива ни дужна, а њен муж, какав такав, опет није заслужио онакав крај - причају Бањчани, који са стрепњом говоре о овом случају, свесни да је убица највероватније у њиховој близини.

Споран дуг?

ПРЕМА незваничним сазнањима из извора блиском истрази, наводно се од првог дана знало ко је убица, да је полиција открила и мотив, али да доказа није било. Сумњало се да је убица човек који је био пријатељ убијеног Славољуба, који му је позајмио новац и пошто је дуг нарастао на више од 20.000 евра, наводно му је Славољуб претио да ће му узети кућу. Ипак, све остаје у домену спекулација, али како нам је речено, интензивно се и даље ради на расветљавању једног најмистериознијих злочина на југу Србије.

Полицајцима је локација куће у планинском крају Врањске Бање, тачније, неприступачан терен, створио додатне проблеме у откривању трагова. Иако је претраживан детаљно, није се дошло до трагова. Очигледно је да се у дворишту куће одвијала права драма, а све указује на то да су убијени, или барем Славољуб, познавали убицу. Евидентно је и да је злочин, по свему судећи, био испланиран. Распредају се разне приче о наводној освети нарко-дилера, као и о нерашчишћеним рачунима са разним сумњивим типовима, са којима се наводно дружио убијени Славољуб. Али на крају, то и даље није довољно да се виновник овог злочина приведе правди.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

МОЖДА НИСАМ ЦЕЦА, АЛИ САМ У БРАКУ СА ФУДБАЛЕРОМ Карлеуша дала свој суд: Лука Јовић - тај вам је Обилић који вечерас убија Мурата!

"МОЖДА НИСАМ ЦЕЦА, АЛИ САМ У БРАКУ СА ФУДБАЛЕРОМ" Карлеуша дала свој суд: Лука Јовић - тај вам је Обилић који вечерас убија Мурата!

ПЕВАЧИЦА Јелена Карлеуша у свом стилу је пружила подршку нашој фудбалској репрезентацији која вечерас игра утакмицу са Данском.

25. 06. 2024. у 13:17

Коментари (0)

ДВА ПРОРОЧАНСТВА КОЈА СУ ЈОЈ ОБЕЛЕЖИЛА ЖИВОТ: Оба су се остварила, а када се сети једног увек се расплаче