МОНСТРУМ СЕ НЕ КАЈЕ "Новости" откривају: Исказ Уроша Блажића, осмоструког убице - Лагао полицију где је бацио пушку

Ј.Илић

08. 05. 2023. у 07:40

ОСУМЊИЧЕНИ за монструозно, вишеструко убиство - Урош Блажић (20) из Дубоне на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву, у суботу после подне није показивао знаке кајања за стравичан злочин који је починио, убивши осморо младих у селима Мало Орашје и Дубона и ранивши више мештана, сазнају "Новости".

МОНСТРУМ СЕ НЕ КАЈЕ Новости откривају: Исказ Уроша Блажића, осмоструког убице - Лагао полицију где је бацио пушку

Фото: МУП

Он је, у присуству свог адвоката, изнео одбрану и испричао детаљно шта се те крваве ноћи, између 4. и 5. маја, догађало. Према његовим тврдњама, "крвави поход започео је у Малом Орашју код Смедерева, а не како се мислило након наводне свађе са младим полицајцем у Дубони код Младеновца".

- Рекао је како је чуо да се у Малом Орашју говори ружно о његовој породици, о његовом оцу и њему, како их омаловажавају. Признао је да је пуцао у групу од више особа које није познавао, и то да би заплашио становништво ових села - каже извор "Новости".

Фото: Ј. И.

Након што је код фудбалског терена и споменика жртвама рата у Малом Орашју побио петорицу момака и шест младих тешко ранио из аутоматског оружја, наставио је ка следећем селу - Дубони. Ту је најпре из пиштоља пуцао на неколико старијих људи који су поправљали ограду, наневши им тешке повреде. Потом је наставио до школског дворишта, које се налази поред пута, где је убио брата и сестру, и још једног младића из аутомата, а потом је, поново пиштољем, ранио још неколико људи.

Рекао је на саслушању и да му је те вечери "пао мрак на очи", сазнају "Новости" незванично.

После масакра који је починио, као што смо већ писали, оставио је свој аутомобил и украо други у Дубони, којим се превезао до наплатне рампе код Малог Пожаревца. Ту је зауставио таксисту из Смедерева који је возио трудницу. Уз претњу бомбом, захтевао је да га превезе до села код Крагујевца, где је после вишечасовне потраге и ухапшен. Трудницу је пустио из возила, како незванично сазнајемо, тек после вожње која је трајала дуже од пола сата.

Приликом претреса куће коју је Урош користио, пронађена је већа количина оружја и муниције. Међутим, мистерија аутоматске пушке из које је убио осам особа још није разрешена.

До закључења овог броја пушка није нађена. Осумњичени убица испричао је пред тужиоцем где је одбацио оружје. Помињао је неколико локација. Реч је о ширем потезу села Дубона. Одведен је на сваку од тих локација, али тамо аутоматско оружје није пронађено. 

БОНУС ВИДЕО:

ТРИ БЕЛА КОВЧЕГА: Дубона се опрашта од своје деце

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

ВЕЛИКИ ЉУБАВНИ ХОРОСКОП ЗА ЛЕТО 2024: Ко ће процветати, а коме звезде и неће бити баш наклоњене