НАШАО САМ ИГЛУ У ПЛАСТУ СЕНА: Лалић на суђењу описао како се Беливук хвалио да је налетео на Дедовића и Стаматовића у Атини

Novosti online

03. 02. 2023. у 17:09

У СПЕЦИЈАЛНОМ суду у Београду данас је настављено сведочење сведока сарадника Срђана Лалића.

НАШАО САМ ИГЛУ У ПЛАСТУ СЕНА: Лалић на суђењу описао како се Беливук хвалио да је налетео на Дедовића и Стаматовића у Атини

Фото: З. Јовановић

Вељко Беливук је у јануару 2020. случајно на улици у Атини налетео на Игора Дедовића и Стевана Стаматовића, вође шкаљарског клана" и својим припадницима групе описао то речима "нашао сам иглу у пласту сена".

Ово је јуче тврдио сведок-сарадник Срђан Лалић, који се суочио очи у очи с Беливуком у Специјалном суду у Београду!

Узаврела атмосфера међу дојучерашњим пријатељима и сарадницима била је на ивици сукоба, који су спречили стражари у Устаничкој улици, а речи је било о злочину у Атини који се догодио 19. јануара 2020. и иза којег, према оперативним информацијама српске и грчке полиције, како смо писали, стоји кавачки клан на чијем челу је одбегли Радоје Звицер, као и београдска испостава клана с Беливуком и Марком Миљковићем на челу.

Сусрет на Глифади

Беливук: Кад смо били у Атини ја, ти и Милош Будимир, кога си још видео доле?

Лалић: Још једног.

Беливук: Где је боравило 20 измишљених припадника кавачког клана доле?

Лалић: Нису измишљени, не знам где су боравили, као што не знају ни они где смо ми.

Беливук: Како знаш да су припадници кавачког клана, а не Коза ностре?

Лалић: Разговарали смо о томе.

Беливук: Да ли си био на Глифади?

Лалић: Да, тада сам био.

Беливук: Је л' то боље мало место?

Лалић: Не знам, Глифада је баш на мору.

Беливук: Рекао си да су нађени преко служби.

Лалић: Преко породица, знам да си ми ти причао да си налетео на њих случајно, причао си да си нашао иглу у пласту сена.

Беливук: Рекао си да сам их ја увече случајно пронашао?

Лалић: Ја нисам знао да је увече, ево сад си сам рекао.

Беливук: Како сам их ја случајно нашао у толиком граду?

Лалић: Било је информација о неким локацијама, кафићи, ресторани, тржни центри.

Беливук: Значи, ми који треба да убијемо председника случајно налазимо некога.

Беливук: Колико си боравио у Атини?

Лалић: У два наврата по десетак дана, активно сам се кретао.

Што се љутиш, сунце моје

Сведок-окривљени је потом изнео и доказе да су Љубомир Лаиновић и Милија Брашњевић наводно извршили егзекуцију и да се Лаиновић жалио да га је Миљковић терао да вози бицикл како би што лакше и брже побегао с места злочина.

Беливук: Рекао си да си у Атини боравио по мом налогу и налогу Миљковића, а да си се вратио јер си мислио да је акција отказана?

Лалић: Није било активности, ударили смо у зид и сигурно се нисам вратио, као што нисам ни отишао самоиницијативно, или сте ми наложили ви или Звицер.

Лалић је, подсетимо, раније на суђењу открио језиве детаље ове ликвидације, у којој су наводно учествовали Љубомир Лаиновић и Милија Брашњевић, где је открио да је Брашњевић убио Дедовића и "да је добио метак у чело и да му је глава пала у тањир".

На суђењу је тада било речи да је ликвидација коштала два милиона евра и да је Радоје Звицер наручио њихово убиство. Подсетимо, Дедовић и Стаматовић убијени су пред супругама и децом у ресторану у Атини. На суђењу су јуче пале тешке речи:

Беливук: Што се љутиш, сунце моје. Значи, нама је јављено да држава креће на нас, а ми склањамо машине за дрогу, а не склањамо машину за млевење.

Лалић: Били сте сигурни да не знају за ту кућу и да је нема ни на мапи. Сложићеш се са мном.

Беливук: С тобом не могу да се сложим ни да се Земља окрене!

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

ОНИ СУ КРИВИ ЗА ХАОС У ЕВРОПИ? Бруталне оптужбе из Пољске, порука из Варшаве за комшије