ЛУКА ИДЕ ИЗ СРБИЈЕ? Бојовић се неће дуго задржавати по доласку из Шпаније, незвестан и сусрет са Кораћем

Е. Х.

02. 12. 2022. у 08:00

ПУШТАЊЕ на слободу Луке Бојовића и његов повратак у Србију уздрмало је подземље у региону.

ЛУКА ИДЕ ИЗ СРБИЈЕ? Бојовић се неће дуго задржавати по доласку из Шпаније, незвестан и сусрет са Кораћем

Фото: П. Митић/Новости

Без обзира што је под полицијском присмотром због личне, али и безбедности других, већ се нагађа да би могао поново да напусти земљу у коју се вратио после 12 година. Према оперативним сазнањима, њему о глави ради вођа "кавчана" Радоје Звицер, али и Никола Вушовић Џони са Врачара.

Бојовић је одраније сматран великим непријатељем "кавчана", а његови блиски пријатељи и кумови убијани су, како се сумња, по њиховим налозима.

- Постоји велики страх од боравка Бојовића на слободи - наводи извор "Новости" из безбедносних служби. - Што је дуже слободан, то је већа опасност по њих. Тако они на то гледају. Њима се сваким даном сужава простор за маневрисање. Они се њега боје, а у страху су велике очи. Многе жртве су настрадале управо из тог страха, па су њихови џелати ударили први.

И управо се ту крије највећа опасност по безбедност Луке Бојовића. Он сам је, преко својих пријатеља, поручио да ће у родном Београду боравити само неколико дана, а да ће после тога отићи. Његов близак сарадник Филип Кораћ летос је ухапшен у Хрватској, а потом је, на сопствени захтев, отишао у Црну Гору. Да ли ће до њиховог сусрета доћи у овој земљи, или у Србији, биће познато у наредном периоду.

Бојовићеви и Кораћеви непријатељи страхују од тог сусрета, као и њихове даље сарадње са људима блиским "шкаљарском клану", са којим се и овај двојац повезује.

ПРИЈАТЕЉ: И ЖИВОТ БИХ МУ ДАО

НА београдском аеродрому Бојовића су чекали и његови пријатељи, од којих неки породични, из детињства, али и са ратишта. Један од њих дошао је, како је испричао за "Новости", чак из Даниловграда.

- Дошао сам да сачекам и видим Луку, да помогнем ако шта затреба око његове безбедности, смештаја... Његов покојни отац Вук задужио је много моју породицу и то се никад не заборавља. Зато, ако затреба, и ја за Луку пристајем да дам живот.
Иначе, овај мушкарац је прексиноћ, док је Бојовић обављао разговор са полицијом, ушао на службени улаз аеродрома, одакле је који минут касније изашао са великим кофером. Претпоставља се да је у питању био Лукин пртљаг, јер је Бојовић, када је напуштао аеродром, у рукама имао само две мање црне торбе.

Дан након што је депортован из шпанског затвора у Србију, после одлежаних 10 од укупно 18 година робије, Бојовићу се јуче изгубио сваки траг. Медији су калкулисали да ли је са породицом у Београду или пак, како неки тврде, у стану код пријатеља, где га чува обезбеђење. Има и приче да се, одмах након изласка са аеродрома, упутио много даље ван престонице. По слетању на аеродром "Никола Тесла" напустио је зграду и приватним аутомобилом се одвезао у непознатом правцу.

Многи су веровали да ће Бојовић, по доласку у Србију, најпре посетити очев, братов, кумов и гроб блиског пријатеља, али се то није догодило. Новинарске екипе, које су га чекале на Новом гробљу, приметиле су само двојицу непознатих мушкараца, који су запалили свеће код споменика Вука и Николе Бојовића, кратко ту стајали, мобилним телефоном разговарали са неким и - отишли.

О томе где се тренутно налази Бојовић његов адвокат Боривоје Боровић који га је у уторак увече дочекао на аеродрому, за "Новости" каже:

Фото: И. Маринковић

- Не знам где је Лука сад, али знам да је по доласку у Србију био видно срећан - тврди адвокат. - На аеродрому сам био да га сачекам и помогнем ако затреба у процедури као његов адвокат. Када је изашао из авиона заједно смо отишли до возила које га је ту већ чекало. Не знам где је после отишао. Претпостављам кући, где га жељно чека породица, а можда и код пријатеља. Откад смо се на аеродрому растали, нисам се чуо са њим. Верујем да се одмара од пута и свега и да је на сигурном.

И Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, иначе муж Лукине рођене сестре Марије, огласио се јуче накратко, рекавши новинарима да се ни они нису још видели са Луком и да верује да се одмарао од пута.

Несумњиво је да се локација на којој се тренутно налази Бојовић чува у строгој тајности, пре свега јер му је, што му је и полиција предочила по доласку, безбедност у Србији угрожена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВОЗАЧИ који имају старог дизелаша од следеће године ће моћи од државе да добију субвенцију од 2.100 евра за куповину новог или половног путничког аутомобила евро 6 стандарда.

31. 01. 2023. у 10:30

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о непристојном понашању Новака Ђоковића

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о "непристојном" понашању Новака Ђоковића

НОВАК ЂОКОВИЋ још једном је покорио Аустралију и импресивним издањем, које је крунисано победом против Стефаноса Циципаса, докопао се 22. гренд слем титуле. Све је прштало од емоција у Мелбурну, па је Ноле тако под огромним набојем ушао у једном моменту у расправу са својим тренером - Гораном Иванишевићем.

31. 01. 2023. у 08:38

Коментари (2)

ОШТРО: Шта је Ибра рекао пре 12 месеци када је Ноле проживљавао агонију у Аустралији