МАРЈАНОВИЋУ ЗАБРАЊЕНО ДА ВИЂА ЋЕРКУ: Његов брат моли да мала Јана оде у посету - "Она пати и инсистира да га виђа"

Новости онлајн

26. 11. 2022. у 22:09

ВИШИ суд у Београду није дозволио малој Јани Марјановић (12) да у Централном затвору посети оца Зорана (44), који је пре четири месеца првостепено осуђен на 40 година затвора због убиства супруге Јелене (33) 2. априла 2016. у Борчи.

МАРЈАНОВИЋУ ЗАБРАЊЕНО ДА ВИЂА ЋЕРКУ: Његов брат моли да мала Јана оде у посету - Она пати и инсистира да га виђа

Фото: Танјуг

Зоран Марјановић и Јана су се, иначе, последњу пут видели 22. јула ове године, када је он, после изрицања пресуде, из Вишег суда у Београду накратко отишао кући да узме ствари, након чега је одведен у притвор.

Зоранов брат Милош Марјановић, који је у међувремену постао Јанин старатељ, по савету адвоката је сачекао да тужилаштво и одбрана добију писани отправак пресуде у вези са злочином у Борчи, и да тек онда напише молбу суду да Јана посети оца.

"Инсистира да га виђа"

"Овим путем вас молим као старатељ малолетне Јане Марјановић да јој одобрите сталну дозволу за посету њеном оцу Зорану Марјановићу. Имајте у виду да Јана свакодневно изражава велику жељу да виђа и посећује оца, ког није видела више од четири месеца, због чега посебно пати, те инсистира да га виђа."

Међутим, Виши суд је већ сутрадан, 25. новембра, на свом сајту, у одељку где се прати ток предмета, саопштио да се молба Милоша и мале Јане одбија.

У Вишем суду је незванично речено "да њима никаква молба од мале Јане није стигла, а и да јесте, о томе најпре треба да одлучи Центар за социјални рад".

Како би проверили могућност и да је евентуална Зоранова недисциплина у притвору могла бити повод да му се забрани посета ћерке, Информер пише да су се распитали "код поузданих извора", и који су их уверавали да он поштује кућни ред у Централном затвору и да за ова четири месеца није направио ни најмањи инцидент.

Фото ATAImages

Недостаје јој тата

Девојчица, подсетимо, редовно пише писма оцу, у којима му поручује да једва чека да га види, а једно такво писмо је Информер објавио у септембру:

"Тата, много сам тужна, јер ми недостајеш. Једва чекам да те видим и загрлим. Ја сам добро и ништа не брини. Почела ми је школа и обећавам ти да ћу бити најбољи ђак! Сви смо добро и стално мислимо на тебе. Док те не будем видела, стално ћу ти писати писма, а надам се да ће те пустити да и ти мени напишеш неко. Волим те највише на свету..."

Зоран Марјановић је  22. јула осуђен на 40 година затвора за тешко убиство супруге Јелене на насипу у Борчи. Судија Јелена Шкулић је у пресуди истакла да је "неспорно доказано да је Зоран убица".

- Не постоји савршен злочин. Суд стоји при чврстом уверењу да је Марјановић на свиреп и подмукао начин убио супругу, при чему је то унапред планирао. То је једногласна одлука петочланог већа - рекла је, између осталог, судија Шкулић.

Социјални радници одлучиће о старатељству

Малој Јани су као привремени старатељи одређени стриц Милош Марјановић и његова супруга, са којима је девојчица остала да живи у породичној кући у Борчи. Одлуку о сталном старатељству донеће радници Центра за социјални рад, највероватније након правоснажне пресуде Јанином оцу Зорану.

(Информер)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

КАКО ЈЕ ЋИРО БЛАЖЕВИЋ ГОВОРИО О НОВАКУ: Ђоковић? Ја га обожавам, он је највећи спортиста на планети! (ВИДЕО)