"ВАЖИЛА ЈЕ ЗА НЕКОГА КО ЗНА СВАКУ ГЉИВУ": Детаљи случаја тровања, следи вештачење печурака

В. М.

06. 10. 2022. у 22:02

АЛЕКСАНДАР Протић, основни јавни тужилац у Шапцу, изјавио је, за "Новости", да је судија за претходни поступак Основног суда у том граду прихватио предлог Основног јавног тужилаштва и одредио притвор за Мару Д. (72) из околине Коцељеве, која је осумњичена да је, продајући отровне печурке, учинила тешко дело против здравља људи.

ВАЖИЛА ЈЕ ЗА НЕКОГА КО ЗНА СВАКУ ГЉИВУ: Детаљи случаја тровања, следи вештачење печурака

Фото: Shutterstock/Илустрација

Мара Д. је ухапшена у понедељак, пошто је констатовано да је отровано 12 Шапчана, који су, како се сумња, куповали гљиве од ње, испред градске пијаце "Живинарник". Гљиве је ова пензионерка, као што то чини најамање десетак година, продавала "на црно" као и други слични продавци, којих није било мало око пијачне ограде. Сумња се да је бака Мара отровне печурке продала прошле среде, а у најтежем стању је жена (57), која је са још петоро суграђана смештена на ВМА.

Од старице је одузет део гљива, што ће бити важно за вештачење и даљу истрагу, коју свеобухватно ради Основно јавно тужилаштво у Шапцу са овдашњом полицијом. Од жене, која је у најтежем стању, по свој прилици, нису узети узорци остатка отровних гљива, јер их је, наводно, њена сестра, која је распремала стан, бацила у смеће, не знајући да ће бити потребни истражитељима.

- Ето, бака Мара је важила за неког ко зна сваку гљиву, па видимо шта се догодило - кажу наши саговорници на пијаци "Живинарник".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (1)

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ ЈЕДАН БЛОК УНУТАР ЕВРОПЕ: Председник открива шта ће се у наредном периоду дешавати на политичкој сцени