ДОБИО ПАПИР ДА "НЕМА ОПАСНОСТИ ПО ДЕТЕ", ПА УБИО ПЕТРУ (2.5): Мајка девојчице коју је удавио отац жалила се ЦЗСР

Novosti online

05. 10. 2022. у 20:17

ИЗВОР близак Сузани Б. и Марку Б. из Вршца, који је јуче поподне убио рођену ћерку (3), па се обесио, сматра да је овде највећи пропуст направио Центар за социјални рад, који је дозволио оцу да самостално виђа дете, иако је он осуђен за насиље у проодици и одређена му је мера обавезног психијатријског лечења у специјализованој установи.

ДОБИО ПАПИР ДА НЕМА ОПАСНОСТИ ПО ДЕТЕ, ПА УБИО ПЕТРУ (2.5): Мајка девојчице коју је удавио отац жалила се ЦЗСР

Фото: Приватна архива

- Марко је био лечени психијатријски боленсик, што готово нико није знао, а и суд му је у пресуди изрекао меру обавезног психијатријског лечења, чиме је то и потврђено. Очигледно је да у овом случају није све одрађено како треба, грешка је што је Центар за социјални рад њему дао дете - објашњава извор.

- Он је ћеркицу убио да би напакостио супрузи и да би она патила. Био је киван због пресуде и због тога што је проглашен кривим за насиље у породици, а уз све то је био и психички лабилан. Радници Центра за социјални рад су то морали да знају. Да ствар буде још гора, Сузана Б. се жалила на одлуку ЦЗСР да отац самостално виђа дете, а одговор који је, према речима нашег извора, добила од радника Центра је у најамању руку скандалозан.

- Сузани су у Центру за социјални рад рекли: "Шта ти знаш, ту процену врши неко ко је стручнији од тебе". Замисилте, он је добио папир на коме пише "нема опасности по дете", а онда тај исти човек убије то дете. Кивни смо, бесни, тужни, не знамо ни сами како да опишемо то што осећамо у овом тренутку - каже извор близак мајци Сузани.

Из Центра за социјални рад у Вршцу данас су рекли "да немају коментар". У међувремену огласило се Министарство за бригу о породици и демографију.

- У вези страшног породичног насиља које се догодило у Вршцу обавештавамо јавност да Министарсто у конкретном случају нема надлежност да врши надзор над стручним радом Центра за социјални рад Вршац у области породично-правне заштите. Законом је прописано да тај надзор врши Покрајински секретаријат за социјалну политику са седиштем у Новом Саду. Према нашим сазнањима овај орган је тај поступак и започео - наводи се у саопштењу Министарства.

БОНУС ВИДЕО - Снимци зграде у Вршцу у којој је отац убио ћерку па себе

(Курир.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

ОД ЕУФОРИЈЕ ДО АМБИСА: Србија испала са Светског првенства у фудбалу, Швајцарска опет кобна по орлове!