ЕКСПЕРТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ "Панама је уточиште за криминалце": Да ли се Звицер поиграва?

Novosti online

01. 10. 2022. у 22:51

У ПЕТАК 30. септембра око 21 сат медији су објавили да је, можда, у Панами убијен Радоје Звицер, вођа кавачког криминалног клана.

ЕКСПЕРТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ Панама је уточиште за криминалце: Да ли се Звицер поиграва?

Фото: В. Н.

Панамски медији су навели да су убијена двојица мушкараца, а да је један од њих човек између 40 и 45 година и да је у тренутку ликвидације седео у белом аутомобилу.

Наводно, мушкарац је имао надимак "Јаи". Убрзо, појавила се вест да је човек ипак жив, али да је у болници у тешком стању. Званичан идентитет нико, међутим, није саопштио, али је полиција Црне Горе добила информацију да су у Панами убијена двојица мушкараца и да се чека ДНК анализа. Ови наводи постају још нејаснији, након оглашавања адвоката породице Звицер, Владимирa Зарићa, који је демантовао ове приче.

Њихов други адвокат, Милош Вуксaновић, навео је за медије да једноставно не зна шта се десило, нити да има поуздане податке.

 - Панама је добро уточиште за криминалце, ЦИА је ту врло присутна и има одређене своје активности са вођама одређених криминалних група. Када је у питању Звицер, све варијације су могуће. Све је у оптицају, сад треба полиција Панаме да ради на томе ко је могући изршилац и да утврди индетитет починиоца - рекао је Жарко Поповић некадашњи шеф одељења за крвне деликте за град Београд и експерт за безбедност, па притом додао какве су процедуре за утврђивање индетитета починиоца.

 - Врло једноставно, овде су два лица повређена, од оба лица се може тражити, ако имају њихове податке, да се пошаљу копије фишева путем мејла, упоредити их. Tо је посао од 10 минута jер су дактилоскопски фишеви индивидуална карактеристика за сваког човека на свету као и отисак прста, а може се и путем ДНК профила утврдити - рекао је Жарко Поповић.

Да ли је могуће да је све ово лажирано и да је Зивцер жив и здрав, да чита ове информације и живи живот у илегали, појаснила је Гордана Мишев:

 - То није живот, то је скривање. Он је вероватно сваких месец дана мењао пребивалиште, индетитет, личне карте, пасоше... Немогуће да обавештајне службе толико лоше раде да не могу да му уђу у траг. Кад осети или сазна да му се приближе он се премести даље. Интересантно је то да је он од тих вођа највише био у медијима, био је мит да га је немогуће убити, увек се вадио из тих ситуација. Могуће да на овај начин жели да се створи мит о њему да га је немогуће убити - рекла је Гордана Мишев.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

СЕЋАЊЕ: Павле Вујисић није завршио глуму, али многима је могао да буде професор

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (0)

ХИТНЕ МЕРЕ ЗБОГ МОГУЋИХ НЕСТАНАКА СТРУЈЕ: У Аустрији ће делити оброке уколико дође до колапса