КО ЈЕ РАДОЈЕ ЗВИЦЕР: Бурна биографија вође "кавачког клана"

Novosti online

30. 09. 2022. у 21:12

ПРЕМА незваничним информацијама у Панами је убијен наводни вођа кавачког клана Радоје Звицер.

КО ЈЕ РАДОЈЕ ЗВИЦЕР: Бурна биографија вође кавачког клана

Фото: В. Н.

Према истим информацијама он је ликвидиран у једној вили у којој је био у друштву М.Б. Ова вест је вечерас прострујала у Србији и Црној Гори, али званичне потврде још нема.

Звицер је према наводима медија пре неколико година избегао хапшење приликом полицијске акције на територији Косова и Метохије, пошто је дан пре тога побегао из Приштине на основу дојаве коју је добио из непознатог извора.

Звицер је једно време боравио у Приштини одакле је користећи лажна документа путовао у Истанбул, Беч и Цирих. Иако се полиција надала да ће и он бити ухваћен у акцији коју су припремали десетак дана, Звицер је успео да напусти место које је повремено користио.

Према сазнањима безбедносних служби из региона, Радоје Звицер, наводно један од оснивача и вођа такозваног „кавачког клана”, крио се у земљама региона и ЕУ под лажним именом Јосип Бабић, рођен 6.2.1979. из Орашја, БиХ. Бабић је држављанин БиХ који је рођен у немачком граду Нирнбергу, а он никада није вадио документа БиХ, навео је подгорички Дан.

Пошто је Бабић одговарао његовом опису и старости, Которанин је то искористио и преко својих "канала" у БиХ извадио пасош, наводи АТВ из Бањалуке.

Снимак који је узбуркао јавност

Побједа подсећа да је у децембру 2017. године објављен је 15-минутни снимак на Јутјубу са детаљним информацијама о „кавачком клану“, вођи ове групе и њеним члановима који је жестоко узбуркао јавност.

Такође, откривени су детаљи који досад нису спомињани у јавности, а који се односе на криминално деловање овог клана, као и имена држава у којима делују и лажни идентитети које користе, наводи овај портал.

На снимку се први пут обелодањује податак да се Звицер, који слови за вођу ,,кавачког клана“, служи туђим идентитетом и да под именом Јосип Бабић несметано путује Европом.

На том снимку, види се списак високопозиционираних чланова клана, на којем се налазе: Даворин Балтић, Слободан Кашћелан, Игор Божовић, Драган Кнежевић, Предраг Кнежевић, Милан Вујотић, Дамир Мељовић и Владимир Рогановић. Такође, објављене су и њихове фотографије, углавном оне које се налазе у њиховим званичним документима и које јавности нису доступне.

Тамара му спасила живот

Супруга Радоја Звицера, Тамара, у последњем моменту је спасла је живот свом мужу када је у ватреном обрачуну, који се догодио у Украјини прошле године, одвратила нападаче од намере да ликвидирају наводног вођу "кавачког клана".

Фото: Printskrin

 

Покушали да му убију супругу

Јован Вукотић био је осумњичен да је пре четири године у Котору покушао да убије Тамару Звицер, супругу једног од вођа супарничког кавачког клана, саопштила је црногорска полиција.

Полиција је против њега поднела кривичну пријаву тужилаштву у Подгорици због сумње да је у мају 2016. године у насељу Доброта у Котору пуцао на Тамару Звицер.

Он је, према наводима црногорске полиције, својим аутомобилом марке „Ауди“ подгоричке регистрације препречио пут колима Тамаре Звицер и пуцао из пиштоља у њу. Није, међутим, погодио ни њу ни њен аутомобил, већ друго возило које је било паркирано у близини.

У том тренутку са њим се у колима налазио и његов отац Веселин Вукотић, док је са Звицер у колима била њена малолетна ћерка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

АНА РАЈКОВИЋ У ХОТЕЛУ: Видите шта се дешава испред соба! Огласила се и Анастасија (ФОТО)