ОТКРИО КАКО ЈЕ УБИЈЕН МИЉКОВИЋЕВ КУМ КОЈА: Белувуков сарадник Срђан Лалић успео из другог пута да добије статус сведока-окривљеног

Е. Х.

11. 08. 2022. у 10:00

ПОКУШАЈ Срђана Лалића (36), једног од најближих сарадника Вељка Беливука и Марка Миљковића, да добије повлашћени статус и спасе се најстроже казне, успео је из другог пута!

ОТКРИО КАКО ЈЕ УБИЈЕН МИЉКОВИЋЕВ КУМ КОЈА: Белувуков сарадник Срђан Лалић успео из другог пута да добије статус сведока-окривљеног

Мирко Којић Која, Фото Принтскрин ТВ Инсајдер

Јануара ове године, његов захтев да се домогне позиције сведока-окривљеног је одбијен, али је у својој намери успео пре неколико дана и то захваљујући информацијама и доказима, које је дао о новим злочинима ове групе, међу којима је, како сазнајемо, и ликвидација Миљковићевог кума Мирка Којића Које (46)!

Лалић је, поред осталог, детаљно описао и појаснио злочине криминалне групе, обухваћене досадашњом истрагом и оптужницом, у којима је и сам учествовао. Ипак, Тужилаштво за организовани криминал (ТОК) тада је сматрало да су "греси" овог ИТ стручњака, језивог осмеха, већи од онога што је понудио за нагодбу. У међувремену, Лалић је одлучио да исприча и нове детаље, посебно оно што зна о другим, до сада неистраженим ликвидацијама.

Фото: Н. Скендерија

Према незваничним информацијама, инвеститор са Звездаре Мирко Којић Која, који се води као нестао и даље, отрован је, а потом су његови остаци уништени у индустријској машини за млевење меса у кући страве у Ритопеку. Реч је о куму Марка Миљковића, који је био један од оптужених за убиство другог његовог кума - Властимира Милошевића.

- Какав сам ја краљ, убио сам два кума - ухваћена је Миљковићева преписка преко "Скаја".

Лалић је, наводно, сада испричао и зашто је убијен Којић, а помиње се да су се Беливук и Миљковић плашили тога што много зна о њима, а били су и одлучили да му отму послове са изградњом објеката на Звездари.

- Најинтригантнија је Којићева улога у убиству на шинама. На основу антрополошке анализе постојећег снимка са надзорних камера у Улици 27. марта, где се догодио злочин, утврђено је да у Милошевића на шинама, како се сумња, пуца Миљковић. Хице му, иако је већ рањен, испаљује директно у главу и тако га "оверава". Беливук је, према подацима истраге, био у аутомобилу, који је купио Којић - наводи наш саговорник.

Властимир Милошевић ликвидиран на шинама у Улици 27. марта, Фото М. Анђела

Врло брзо после злочина, Беливук и Миљковић су ухапшени, али је Којић успео да побегне.

За убиство Милошевића судило се свој тројици (овом последњем у одсуству), али су им изречене ослобађајуће пресуде. О инвеститору са Звездаре и Миљковићевом куму у то време се врло мало знало. Последњи пут о њему се чуло када је ухапшен на аеродрому у Сарајеву, 25. марта 2019. године по потерници Србије, управо због убиства на шинама. Изручен је нашој земљи, али је убрзо пуштен, јер је утврђено да је правоснажно ослобођен оптужби.

- После неколико месеци у Београду се Којићу изгубио сваки траг. У прво време се мислило да се опет склонио, али је онда његов нестанак и званично пријављен. Стизале су информације са улице да је убијен - кажу упознати са случајем.

Наводно, отров је стављен Којићу у храну. Када је преминуо у стравичним мукама, одлучили су да тело уклоне тако што су и њега самлели, а остатке бацили у Дунав.

Кућа страве у Ритопеку, Фото Н. Скендерија

Окривљени Лалић је, према незваничним сазнањима, од самог почетка слао сигнале да је спреман на сарадњу са полицијом и тужилаштвом. После хапшења, почетком фебруара прошле године, у првом тренутку је одбијао да одговара на питања, али чим су стигли први докази, добављени преко заштићене апликације "Скај", одлучио је да проговори. На последњем појављивању у суду, током припремног рочишта, он се, поред Бојана Хрватина и Николе Спасојевића, изјаснио да је крив.

- Лалић је дао све од себе да се заштити - каже наш саговорник.

- Навео је да је све радио по налозима Беливука и Миљковића и да није смео да им се супротстави, јер их се плашио. Детаљно је описао хијерархију и ко је шта радио, како се понашао, ко је наређивао и смишљао монструозности. Испричао је и разлоге отмица и бруталних ликвидација. Говорио је и о сарадницима из полиције, али и других државних органа.

Вељко Беливук и Срђан Лалић, Фото Приватна архива

Трећи сведок - окривљени на оптужници, која броји тридесетак имена, заузима високо пето место. Наводи се да је завршио ИТ факултет, а током испитивања у Тужилаштву за организовани криминал, као и у МУП Србије, навео је да је незапослен, али да тргује биткоинима на берзи и да месечно зарађује око 1.300 евра. До сада није био осуђиван.

- Лалић се терети да је починио кривична дела удруживање, седам тешких убистава, отмицу и нелегално држање оружја - истиче наш извор близак истрази. - Он је, после свега, изразио и кајање.

У оптужници се наводи да су припадници групе Беливука и Миљковића, жртве киднаповали, а потом их пребацивали у "кланицу", како су звали кућу смрти у Ритопеку, где су убијани људи. Жртве су клали и давили, али и усмрћивали ударцима у главу.

УЧЕСТВОВАО У СЕДАМ ЗЛОЧИНА

ИСТРАГОМ је утврђено, захваљујући доказима који су прикупљени, посебно на основу фотографија преузетих са апликације "Скај", да је Лалић учествовао у убиствима Милана Љепоје, Александра Глигоријевића Пукија, Здравка Радојевића, Лазара Вукићевића, Горана Величковића Гоксија, Николе Митића и Горана Михајловића. Он је, такође, у овој криминалној групи био задужен и за набавку и одржавање криптованих телефона са поменутом апликацијом.

СТРАХОВАЛИ ОД СВЕДОЧЕЊА

- КАДА је реч о ликвидацији Којића, мотив је врло нејасан - каже наш извор близак истрази.

- Зна се, међутим, бар према ономе што причају блиски сарадници ове групе, да је "смртну пресуду" донео Миљковић, као и у многим другим случајевима. Сматрао је да може да преузме његове послове у области грађевинарства, а из неког разлога је страховао да би могао да им науди када је реч о убиству Милошевића, јер је једини, поред Беливука, знао све детаље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ) издао је два најновија упозорења. Једно се односи на велику количину падавину данас, а друго за сутра за грмљавинске непогоде са градом и олујним ветром.

26. 09. 2022. у 12:52

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

НА ЛЕЈВЕР купу у Лондону догодио се прекид меча између Стефаноса Циципаса и Дијега Шварцмана, након што су на центру терена виђене језиве сцене самоповређивања једног од гледалаца.

23. 09. 2022. у 20:25

Коментари (0)

ТОПЛА ДОБРОДОШЛИЦА ПРЕЛЕПОГ КЕМЕРА: Ако вас је јесен изненадила, ми знамо где је још увек идеално време за летовање