БЕЛИВУКОВ ЧОВЕК ПРИЗНАО КРИВИЦУ: Срђан Лалић испричао детаље из куће страве у Ритопеку

З. У.

06. 07. 2022. у 16:20

ПРИПАДНИК клана Вељка Беливука Срђан Лалић признао је кривицу.

БЕЛИВУКОВ ЧОВЕК ПРИЗНАО КРИВИЦУ: Срђан Лалић испричао детаље из куће страве у Ритопеку

Вељко Беливук и Срђан Лалић, Фото Приватна архива

Припремно рочиште које је у току је прекинуто је јер је судија дала паузу због свађе два адвоката Вељка Беливука и Марка Миљковића око тога ко ће први излагати.

Подсетимо, Срђан Лалић покушао је да добије повлашћени статус и спасе се најстроже казне. Како су већ писале "Новости", без обзира на то што је описао све злочине криминалне групе, у којима је и сам учествовао, и детаљно пружио податке о функционисању "екипе", његов захтев да се домогне позиције сведока-окривљеног је одбијен.

Он на оптужници, која броји тридесетак имена, заузима високо пето место.

Наводи се да је завршио ИТ факултет, а током испитивања у Тужилаштву за организовани криминал, као и у МУП Србије, навео је да је незапослен, али да тргује биткоинима на берзи и да месечно зарађује око 1.300 евра. До сада није био осуђиван.

- Лалић се терети да је починио кривична дела удруживање, пет тешких убистава, отмицу и нелегално држање оружја. Без обзира на то што је показао да је спреман на сарадњу, јер је испричао и више него што су га питали, тужилаштво је сматрало да има довољно доказа и без његовог сведочења. Сматра се да злочини, за које се терети, захтевају адекватну казну, а не повластице. Он је, после свега, изразио и кајање - рекао је тада извор "Новости". 

Истрагом је утврђено, захваљујући доказима који су прикупљени, посебно на основу фотографија које су преузете са апликације "Скај", да је Лалић учествовао у убиствима Милана Љепоје, Александра Глигоријевића Пукија, Здравка Радојевића, Лазара Вукићевића и Горана Величковића Гоксија. Он је, такође, у овој криминалној групи био задужен и за набавку и одржавање криптованих телефона са поменутом апликацијом.

Без обзира на сва злодела за која се сумња да их је починио, јавност је згрозила фотографија која је "скинута" са апликације "Скај". На њој се виде Вељко Беливук, Лалић и измрцварена жртва. Лалићев осмех (мада би "монструозни кез" више одговарао опису фотографије) никога није оставио равнодушним.

У оптужници се наводи да су припадници групе Беливука и Миљковића, жртве киднаповали, а потом их пребацивали у "кланицу", како су звали кућу смрти у Ритопеку, где су убијани људи. Жртве су клали и давили, али и усмрћивали ударцима у главу.

ОСУМЊИЧЕН И ЗА ШЕСТО УБИСТВО

Име Срђана Лалића нашло се и на кривичној пријави за отмицу и убиство Николе Митића (33). То је шеста жртва за чију смрт су прикупљени докази. Он је отет на Дедињу, испред амбасаде САД, а потом пребачен у просторије ове криминалне групе на стадиону у Хумској, где су га мучили.

Како тврди тужилац, поред физичког малтретирања Митића, Лалић се позабавио и брисањем видео-записа са стадиона, на којима је био забележен улазак жртве у њихову "базу". Беливук и Миљковић су, затим, донели одлуку да се претучени Митић пребаци у викендицу у Ритопеку и тамо убије. Окривљени Милош Будимир, Лалић и Дејан Тешић одвезли су жртву у Ритопек.

- На основу упутстава и наредби Беливука и Миљковића, које су слали преко "Скаја", Митићу су најпре, у њиховој "кланици", како су називали скривену просторију у гаражи, одсекли прст на нози, потом су га давили, а на крају заклали.

БОНУС ВИДЕО: 

"ПАО ВЕЉА НЕВОЉА"? Снимак хапшења са београдског аеродрома

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ШТА КАЖЕ ЗАКОН: Сме ли се возити у папучама и штиклама - међу возачима постоји велика заблуда везана за ову тему