МЕШТАНИ У СТРАХУ ЈОШ ТРАЖЕ "УБИЦУ": У Великом Трњану и даље узнемирени убиством и самоубиством

Д. МИЉКОВИЋ

02. 07. 2022. у 06:00

ПЕТ дана након што је у штали у Великом Трњану код Лесковца откривено тело мушкарца у стању распадања, огласили су се из Вишег јавног тужилаштва, из којег наводе да до сада нису добили записнике о обдукцији и вештачењу тела за које се сумња да је Иван Стојановић (38) нити његове супруге Биљане (38), која се пре неколико дана отровала пестицидима.

МЕШТАНИ У СТРАХУ ЈОШ ТРАЖЕ УБИЦУ: У Великом Трњану и даље узнемирени убиством и самоубиством

Фото: Д. М.

Према сазнањима из истраге, Иван је убијен хладним оружјем и то пре доста времена, што се поклапа са чињеницом да га нико није видео ни чуо три године. Сви докази указују да га је свирепо убила супруга Биљана, највероватније на спавању, а потом је његово тело раскомадала и у деловима пренела до штале и забетонирала у бурету. Клупко овог злочина почело је да се одмовава 26. јуна, када је пронађено Биљанино беживотно тело, која је руку на себе дигла на истом месту где је покопала супруга, за ког је говорила да је у Русији на привременом раду.

- Више јавно тужилаштво у Лесковцу у сарадњи са полицијом, води предистражни поступак ради прикупљања доказа и свих обавештења која би могла да буду од користи ради утврђивања идентитета починиоца овог кривичног дела, с обзиром на то да постоји сумња да је реч о тешком убиству - наводи се у изјави вишег јавног тужиоца Љиљане Златановић Јанковић.

- Ради утврђивања непосредног узрока смрти и идентитета особе чије је беживотно тело пронађено 28. јуна у селу Велико Трњане, донета је наредба о обдукцији, коју је обавио Завод за судску медицину у Нишу, али тужилаштво до данас није добило записнике о тој, као ни о обдукцији поводом смрти сада покојне Биљане Стојановић, на чијем телу није било трагова насиља.

Фото: Приватна архива

Иако истрага о овом случају увелико траје, мештани Великог Трњана кажу да су и даље узнемирени, јер им је тешко да се помире са чињеницом да се такав злочин десио у њиховом крају. Свирепост приликом ликвидације, а посебно вишегодишње скривања тела и трагова, оставља без речи породицу Стојановић, али и њихове комшије и пријатеље. У недостатку званичних информација, јавност данима спекулише да ли је Биљана била у стању да сама почини такав злочин, односно да је можда и она била жртва "неког трећег".

Прича се чак и да је неко, три дана пре него што се она отровала, покушао да отме Биљану, односно да је насилно угурана у ауто, али да је она некако успела да умакне.

- Људима је лакше да поверују да су супружници убијени, него да прихвате да је неко из њихове близине у стању да тако нешто уради. То је нормална психоза масе у оваквим случајевима када је све још обавијено велом мистерије - каже извор из истраге, који наводи да се мало спорије долази до материјалних доказа, јер се све хемијске и биолошке анализе обављају у Нишу и Београду.

Наш саговорник истиче да се још обављају информативни разговори са грађанима и евентуалним сведоцима, али да треће особе, односно осумњиченог, засад нема, јер би до сада сигурно неко био приведен.

У целом случају непознаница је једино мотив, односно зашто је Биљана убила супруга са којим има троје деце. Њена рођена сестра изјавила је новинарима да је Иван наводно малтретирао, али да је то престало када им се родио син, који сада има 10 година. Нејасно је и како је баш на дан Биљанине сахране пронађено Иваново тело, да ли је неко дојавио породици или су они сами приметили да се у штали нешто чудно дешавало.

Фото: Приватна архива

ДЕЦИ РЕКЛА ДА ИВАН НЕМА ТЕЛЕФОН

ИЗА Биљане и Ивана остало је троје деце, од којих је само најстарија ћерка пунолетна и она је остала у кући где је живела са мајком последње три године. Млађа сестра (14) и брат (10) су код Биљанине сестре, а како незванично сазнајемо, у понедељак ће лесковачки Центар за социјални рад одлучити о њиховој судбини.

Деца су већ дала изјаве у полицији, где су, наводно, испричали да им је мајка говорила да отац нема телефон и да не може да их зове.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УЖАС НА ПЕЦАЊУ: Звер обезглавила дечака (15)