МАЈКА ЗНАЛА ЗА ЗЛОСТАВЉАЊЕ ЋЕРКЕ: Обљуба девојчице у Горњем Милановцу

В. И.

30. 06. 2022. у 06:17

ПОВОДОМ хапшења Р. К. (58) из Горњег Милановца, који се сумњичи за обљубу малолетнице, јер је наводно две године имао сексуалне односе са тринаестогодишњом девојчицом, заштитник грађана покренуо је испитни поступак оцене законитости и правилности рада Центра за социјални рад у овом граду, као и Министарства унутрашњих послова.

МАЈКА ЗНАЛА ЗА ЗЛОСТАВЉАЊЕ ЋЕРКЕ: Обљуба девојчице у Горњем Милановцу

Фото Shutterstock

Оно што је шокирало јавност јесте незванично сазнање да је мајка детета све време знала за сексуално злостављање, чак је и штитила злостављача, тиме што је ометала истрагу и прикупљање доказног материјала.

Заштитник грађана је од Центра за социјални рад затражио информације о томе да ли је породица девојчице одраније на евиденцији ЦСР Горњи Милановац, као и које активности је Центар предузео у претходном периоду у циљу заштите права и најбољих интереса деце из те породице. Од МУП је затражен извештај о активностима које је надлежна полицијска управа предузела у наведеном случају - наводи се у обавештењу омбудсмана.

Заштитник грађана се обратио и Центру за заштиту жртава трговине људима и затражио информације о евентуалном поступању у овом случају као и другом сличном случају у вези са истим ухапшеним мушкарцем. Тражене информације треба да буду достављене у року од 15 дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Аутом покосио младића у Власотинцу, сломљене ноге и кичма - пијани возач побегао, па ухапшен