У КУЋИ НА ВРАЧАРУ КРИО МИЛИОН ЕВРА: Трагови кокаина пронађени на новчаницама

Е. Х.

27. 06. 2022. у 11:42

ПОСЕБНО одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду подигло је оптужницу против Душана Ђ. (63) због сумње да је извршио кривично дело прање новца, јер је држао велики износ готовог новца (скоро милион евра) знајући да новац потиче од криминалне делатности.

У КУЋИ НА ВРАЧАРУ КРИО МИЛИОН ЕВРА: Трагови кокаина пронађени на новчаницама

Фото: Shutterstock/Илустрација

У кући на Врачару 23. августа 2019. године, у којој је Душан Ђ. живео са породицом, пронађено је 958.115,00 евра, приликом претреса његовог стана који су обавили полицијски службеници Одељења за борбу против дрога по наредби суда, и то тражећи дрогу.

Новац у износу од 585.835,00 евра пронађен је у торби у једном плакару у дневној соби, као и један ранац са 159.980,00 евра, а на већем делу новца пронађена је дрога кокаин.

Остатак новца, од 212.300,00 евра, пронађен је у папирној кеси у сефу.

Реч је о новцу у ситнијим апоенима, а за који окривљени није пружио, нити постоје докази о његовом законитом пореклу, а поменути износ далеко превазилази законите приходе Душана Ђ. и чланова његове породице.

Оптужницом која је предата Вишем суду у Београду на потврђивање, поред предлога да оптуженог прогласи кривим и осуди по закону, Посебно одељење за сузбијање корупције  Вишег јавног тужилаштво у Београду тражи и да му суд изрекне меру безбедности одузимање предмета - односно пронађеног новца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)