ЛУКИН УБИЦА ОВЕРИО И ЗЕКУ? Краљевчанин осумњичен и за ликвидацију Николе Зечевића у Крагујевцу

З. УСКОКОВИЋ

20. 05. 2022. у 18:56

КРАЉЕВЧАНИН Стефан М. (23), који је осумњичен за убиство Луке Жижића (37) 28. априла ове године у Новом Београду, сада је окривљен и за ликвидацију Николе Зечевића Зеке (38) 12. фебруара прошле године у Крагујевцу.

ЛУКИН УБИЦА ОВЕРИО И ЗЕКУ? Краљевчанин осумњичен и за ликвидацију Николе Зечевића у Крагујевцу

Фото: Новости/Фејсбук

 До расветљавања овог злочина дошло се на основу материјалних трагова, ДНК и отисака, који су прикупљени током убиства валсника ресторана "Ритуал" у Нехруовој улици.

Зечевић је усмрћен у Главној улици у Крагујевцу када је кренуо по храну за дете. Његову егзекуцију, забележиле су и камере са неколико видео-надзора. На снимцима се види како му прилази убица са фантомком на глави, притрчава му иза леђа и испаљује у њега рафал. Док је жртва лежала на асфалту, убица му је пришао и пуцао поново у главу и тако га практично "оверио".

- Тада се причало да је Зечевић убијен из освете и да је реч о нарученом злочину - каже извор "Новости" близак истрази. - Тадашњи директор полиције Владимир Ребић изјавио је поводом убиства Зечевића, да је он раније довођен у везу са трговином наркотицима, али да се не зна да ли је то узрок његове ликвидације.

Принтсцреен/Јоутубе Пинк

 

Скоро годину и по касније у Новом Београду убијен је Лука Жижић. Истражни органи сумњају да је оба злочина починила иста особа - Стефан М. (23) из Краљева. И за ову ликвидацију сумња се да је плаћена, као и у случају Зечевића.

Како "Новости" сазнају, припадници криминалистичке полиције Србије, који раде на расветљавању убиства Луке Жижића, током истраге успели су уђу у траг и пронађу електрични тротинет, којим је убица побегао после злочина. Возило за бекство нађено је недалеко од места где је власник локала Ритуал" ликвидиран 28. априла.

Претпоставља се да је убица после бекства тротинетом, неколико улица даље, у Блоку 44 прешао у аутомобил, а да је саучесник-чистач одвезао двоточкаша и сакрио.

Полиција је неколико дана после Жижићеве ликвидације, лоцирала и ухапсила осумњиченог за убиство. Он је ухапшен у штек стану у Краљеву. Лисице су недавно стављене и његовом другу Урошу Ј. (22), за кога се сумња да му је пронашао штек за скривање.

ТРАЖИ СЕ НАЛОГОДАВАЦ

- ПРИКУПЉЕНИ су бројни докази о злочину у "Ритуалу" - наводи извор "Новости" из истраге.

- Поред осумњиченог да је директни извршилац и његовог помагача, пронађено је и оружје, а сада и возило за бекство. Ипак, радимо још на мотиву. Окривљени ћуте о разлозима убиства Жижића, а сумњамо да су они ангажовани и плаћени. Ипак, имамо одређена сазнања одакле је стигао налог. Прикупљамо доказе око тога.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИМА МЕСТА ЗА ТУНИС: Уколико трагате за другачијом дестинацијом за летовање, предлажемо Тунис